Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Murat Sağman, Türkiye Ekonomisi ve Geleceği isimli semineri vermek üzere Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na gelecek.

Gözden kaçırmayın

Etem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecekEtem Tem Fotoğraf Yarışması 6. kez düzenlenecek

Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi, Ekonomist Murat Sağman, Türkiye Ekonomisi ve Geleceği isimli semineri vermek üzere Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na gelecek.

Yorumları ile ekonominin nabzını tutan, başarılı öngörüleri ile iş dünyasında saygın bir yere sahip olan Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Ekonomist Murat Sağman, yarın (25 Ekim 2018) Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda “Türkiye Ekonomisi ve Geleceği” başlıklı bir seminer verecek.

EKONOMİ ÖNGÖRÜLERİ PAYLAŞILACAK

Saat 16’ta, ATSO Meclis Salonu’nda başlayacak olan ve yoğun katılımın beklendiği seminerde, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik süreç, bu süreci etkileyen iç ve dış gelişmeler, piyasalarda bundan sonra oluşacak tepkiler ve ekonominin kısa ve orta vadeli geleceği masaya yatırılacak.

 

MURAT SAĞMAN KİMDİR?

Murat Sağman, 1972 yılında Paris’te doğmuştur. 1992 yılında Galatasaray Lisesi’nden mezun olmuştur. Fransa’da Sorbonne Üniversitesinde Ekonomi ve Finans bölümlerini derece ile bitirmiştir. Yine Sorbonne Üniversitesi’nde derece ile sonuçlanan Banka ve Finans üzerine Master eğitimi yapmıştır.

1997 yılında Paris Credit Lyonnais Hazine Bölümü ve Paris Borsası’nda kısa deneyimler kazandıktan sonra 1998 yılında Türkiye’de Alfa Menkul Değerler Hazine Bölümü’nde çalışmaya başlamıştır. 2000 yılında ABD’de Nasdaq borsasında Broadway Trading firmasında hisse senetleri piyasasında Trader olarak görev yapmıştır. 2002 yılında Paris Refco da ABD Piyasaları Başkanlığı yaptıktan sonra 2004’te Akbank Private Banking’e Yurdışı Piyasaları ve Hisse Senetleri piyasalarınından sorumlu Yatırım Yöneticisi olarak katılmıştır. Aralık 2005 ve Ağustos 2011 yılları arasında Finansbank’da Özel Bankacılık Müdürü olarak görev yapmıştır.

2011 ve 2015 yılları arası Notus Portföy Yönetimi Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü olmuştur. Şirketin tamamı İtalya’nın en büyük bağımsız Portföy Şirketi Azimut gruba satılmıştır. 2006 yılında LM Investment Management sponsorluğunda Dubai’de gerçekleşen ve dünyadan katılan 100 bankacının katıldığı Özel Bankacılık Konferansı’nda ödül almıştır. 2008 yılında Avrupa Özel Bankacılık Konferansı’nda Türkiye’den o güne kadar çağırılan ilk konuşmacı olmuştur. Konferansın moderatörlüğünü ve oturum başkanlığını da yapmıştır. 2008 ve 2014 arası Galatasaray Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olmuştur ve “Finans Piyasaları” konulu dersi vermiştir. 2016 dan beri Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevilisi’dir.

2011 yılında Türkiye Bankalar Birliği Eğitmen kadrosuna seçilmiştir. Ticaret ve Sanayi Odaları’na, Derneklere, Vakıflara ve Sendikalara ekonomi ve piyasalarla ilgili konferanslar vermektedir (şimdiye kadar 100’den fazla konferans vermiştir). 2005 yılında beri tüm televizyon ekonomi kanallarında ekonomi ve piyasalarla ilgili yorumlar vermektedir. 2015 yılında faaliyete başlayan Sagam Strateji Danışmanlık şirketinin kurucusudur. Galatasaray Pazarlama A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Galatasaray Kulubü ve Galatasaray Lisesi Mezunlar Derneği üyesidir.