Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

 

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, AKP'nin gündeminde her zaman olduğu gibi vatandaşın olmadığını belirterek, "Emekliye, işçiye, üreticiye, öğretmene, EYT'lileri gelince "ekonomi batıyor" millete küfreden yandaş müteahhidin borcunu silmeye gelince ekonomi batmıyor" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada vatandaşların sorunlarını gündeme getirdi.

YİNE BİR TORBA YASA DAYATMASI…

Emeklilikte Yaşa Takılanların (EYT) taleplerinin değil, millete küfreden yandaş müteahhitlerin gece yarısı önergeleriyle vergi borçlarının silinmesinin "ekonomiyi batıracağının" önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “Yine bir torba yasa dayatmasıyla karşı karşıyayız. Birbiriyle alakası olmayan konulardaki yasa tekliflerini bir torbaya koyup ilgili tali komisyonlarda dahi görüşülmeden buraya getiriyorsunuz. İşinize gelen konularda, daha doğrusu yandaşlarınıza yarayacak düzenlemelerde varsınız ama vatandaşın taleplerinde yoksunuz. Mesela Emeklilikte Yaşa Takılanlar bir talepte bulunduğu zaman “Ekonomi batar.” diyorsunuz. AKP’liler, şu bir gerçek ki Emeklilikte Yaşa Takılanlar filan ekonomiyi batırmaz ama gece yarısı önergeleriyle vergi borçlarını sildiğiniz milletin anasına küfreden müteahhitler ekonomiyi batırır. Örtülü ödenek için harcanan trilyonlar ekonomiyi batırır. 400 milyon dolarlık özel jetler ekonomiyi batırır. Afyonkarahisarlı hemşehrilerimi “Havaalanı açacağız.” deyip kandırıp Kütahya’ya açtığınız Zafer Havalimanı için yandaşa ödediğiniz 26 milyon euroluk hazine garantileri, garanti ödemeleri ekonomiyi batırır. Yandaş müteahhitlere garanti ödemeleri adı altında 2016 yılından 2021 yılana kadar devam eden 10 milyar 270 milyon, ekonomiyi batırır. 1.100 odalı sarayın 2,2 milyonluk kırtasiye ve 5 milyonluk mutfak masrafı ekonomiyi batırır; giyim, mefruşat, tören, fuar, organizasyon, elektrik, ısıtma, su, internet gibi giderlerini saymak bile istemiyorum. Çünkü bir yanda bir kişinin saltanatı için harcanan milyonları, diğer yanda cebinde 1,5 lira parası olup da eşiyle pazara gidemediği için canına kıyan vatandaşı gördükçe içim sızlıyor." dedi.

AKP'NİN GÜNDEMİNDE VATANDAŞ YOK

AKP'nin iktidarı boyunca hayata geçirdiği tüm projelerde insan hayatını ve kamusal çıkarları değil, siyasi menfaatleri ve yandaşların ihtiyaçlarını gözettiğini belirten Köksal, "Şimdi, bir saray var bu ülkede, bir de ondan beslenen avaneleri var. Kim bunlar? Türkiye’deki tüm ihaleleri paylaşan, sayıları iki elin parmaklarını geçmeyen ve on yedi yıllık iktidarınızda beslediğiniz yandaş müteahhitler. Zira, siz iktidarınız boyunca hayata geçirdiği tüm projelerde insan hayatını ve kamusal çıkarları değil, siyasi menfaatlerinizi ve yandaşlarınızın ihtiyaçlarını gözettiniz. Vatandaş yok gündeminizde. Hani 3600 ek göstergeyi verecektiniz? 96 maddelik şu torba yasanın içine bile sığdıramadınız 3600 ek göstergeyi. 100 Günlük Eylem Planı’na aldınız, ne oldu? Bakın, geçtiğimiz yıl kasım ayında İçişleri Bakanının “Polislere en kısa sürede 3600 ek göstergeyi vereceğiz.” demesinin üzerinden bir yıl geçti, hâlâ ortada bir şey yok. 700 bin öğretmen atama bekliyor. Siz yıllar geçtikçe atama sayısını artıracağınıza atanan öğretmen sayısını düşürüyorsunuz. KPSS’ye giren engelliler var, iş bekliyorlar, hâlâ atanamadılar. 5 bin engelli öğretmen açığı bulunan Millî Eğitim Bakanlığına bile 1.200 engelli öğretmeni hâlâ atamadınız." ifadelerini kullandı.

BÜTÇE YOK DEYİP, İŞİN İÇİNDEN SIYRILMAYA ÇALIŞIYORLAR

Köksal, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"İşinize gelmeyen konularda “Bütçe yok.” deyip işin içinden sıyrılmaya çalışıyorsunuz. İşinize gelen konularda harcanan trilyonları görmüyorsunuz. Hazineye hiçbir yük getirmeyen konularda bile duyarsızsınız siz. KHK’yle ihraç edilmiş, takipsizlik veya beraat kararı almış binlerce vatandaşımızı görevine iade etmiyorsunuz. Vatandaş masumiyetini ispatlamış Allah aşkına, daha ne yapsın. Ya da ihraç etmişsiniz ama hakkında hiçbir soruşturma yok, suç yok, ceza yok, niye ihraç ediyorsunuz? Ya, bir insan suçluysa cezalandırılır, yargılanır, ceza alır, amenna. Hem ihraç ediyorsunuz hem “terörist” yaftası vuruyorsunuz ama yargılamaya bile gerek görmüyorsunuz ya da yargılanıp beraat etse bile görevine geri döndürmüyorsunuz. 669 sayılı KHK’yle okulları kapatılan askerî öğrencilerin dramı

bitmek bilmiyor. Onlar, asker olmayı beklerken kapı önüne konulmuş, hayallerini çaldığınız çocuklar; “terörist” yaftası vurduğunuz çocuklar. Tek istekleri var: Güvenlik soruşturmasından geçip haklarının iade edilmesi. Üniversiteli işçiler yıllardır statü değişikliği için kapınızı çalıyor, Hazineye ek bir külfet de getirmiyor ama onların da sizin için bir değeri yok. Sözde yerli ve millîsiniz ama Türk Silahlı Kuvvetlerinin şerefli mensuplarına gelince yerlilik ve millîliğinizden eser yok. Uzman çavuşların, sözleşmeli erlerin, gazilerin, şehit yakınlarının, malul sayılmayan gazilerin talepleri olunca gözünüzde büyüyor. Gelin, hep beraber onların, annelerin yüzünü güldürelim; erkeklere tanınan askerlik borçlanması hakkını sigorta öncesi doğum borçlanması bekleyen anneler için de tanıyalım."

TANK PALET FABRİKASI KATARLILARA PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Sakarya'nın Arifiye İlçesi'nde bulunan Tank Palet Fabrikasının Katarlılara peşkeş çekildiğini dile getiren Köksal, "Türkiye’nin en önemli yerli ve millî fabrikalarından olan Tank Palet Fabrikasını Katarlılara peşkeş çekecek kadar yerli ve millîsiniz siz! Evet, şimdi, öncelikli olarak bu Tank Palet Fabrikasının Katarlılara peşkeş çekildiği iddiamızda devam ediyoruz çünkü konuya ilgili olarak daha önce belgeleri de kamuoyuyla paylaştık ve bunda da ısrarlıyız. Tank Palet Fabrikasının ihalesini sır gibi sakladılar, ne şekilde verildiğini kesinlikle kamuoyuyla paylaşmadılar. Üstelik de Genel Başkanımız daha önce bir çağrı yapmıştı. Söz konusu, ihtiyaç olan tüm ücretin karşılanacağını, bir saat içerisinde kendilerine tedarik edileceğini belirtmiş olmasına rağmen hâlâ ısrarla Katarlılara, ülkenin namusu olarak gördüğümüz Tank Palet Fabrikasını götürüp başka bir ülkeye teslim ettiler. Biz bu iddiamızda ısrar ediyoruz." şeklinde konuştu