Ehliyet ve sürücü kursu ücretleri 2023 yılı itibariyle de değişiklik göstermiştir. İşte yeni güncellenen fiyatlar!

 

Araç kullanacak olanlar sürücü kursuna kayıt olarak ehliyet sahibi olmak istiyor. Ehliyet sahibi olmak isteyenler için şüphesiz yakından ilgilendiren konuların başında ücret geliyor. A, B, C sürücü belgesi için fiyatlar güncellenmiş olurken yeni fiyat listesi şu şekildedir;

 

● 2023 Yılı A Sınıfı Harç Ücreti Güncel: 825 TL

● 2023 Yılı A1 ve A2 Sınıfı Harç  Ücreti Güncel: 825 TL

● 2023 Yılı B Sınıfı Harç Ücreti: 2,489,90 TL

 

● B1,BE, C1,CE1,D1, D1E, D, DE, G Sınıfı Harç Ücreti: 4,154,70 TL

 

 

Sürücüler tarafından ödemekle yükümlü tutarlar arasında yer alır. Ehliyet harçlarını ödeyecek olanlar harç ücretini MEB’e yatırmaları gerekmektedir. 

 

 

Sınav Giriş Ücretleri Ne Kadar Oldu?

 

Sınava girecek olan adaylar için bir başka önemle üzerinde durulan  konuların başında sınav giriş ücreti geliyor. Sınav giriş ücreti ne kadar oldu sorusu da sınava tabi tutulacak adaylar tarafından bir hayli merak konusu haline gelmektedir. Öyle ki 2023 yılı itibariyle sınav giriş ücretleri ne kadar olduğuna göz atıldığında güncel liste şöyle olmuştur;

 

● İlk kez sınava girecek olanlar için Teorik sınav ücreti güncel: 120 TL 

● Direksiyon sınavına girecek olanlar için ücret: 160 TL 

● Direksiyon ders saati ücreti güncel: 382 TL 

 

 

Şeklinde yenilenmiştir. Buna göre sürücü adayları da yeni belirlenmiş olan güncel tutarlar üzerinden ödeme yapmaları gerekmektedir. Her bir sürücü belgesi için belirlenen fiyat tutarları farklılık gösterirken, hangi alanda ehliyetinizin olmasını istiyorsanız ona göre ödeme yapmanız gerekecek. 

 

 

Araba Ehliyeti Ne Kadar Oldu 2023?

 

Araç kullanmak isteyenler için ehliyet sınavından başarılı bir şekilde geçmeleri oldukça önemlidir. Araç ehliyeti almakisteyen vatandaşlar iki aşamalı sınavdan geçmek zorunda kalacaklardır. Bunlardan ilki yazılı olurken bir diğerine de bakıldığı zaman uygulamalı şekilde olduğunu söylemek mümkündür. Araç ehliyeti almak isteyenler için sınavdan geçmek önemli olsa da bir diğer yakından ilgilendiren önemli konuların başında ücret geliyor.  Buna göre araç kullanmak isteyenlerin ehliyet için güncel olarak ödeyecekleri tutarın ne kadar olduğuna bakıldığı zaman 1,120 TL olduğunu söylemek mümkündür. 

 

 

Nasıl Ehliyet Alabiliriz?

 

Karayolları üzerinde sorunsuz bir araç kullanımı için ehliyet olması şart haline gelmektedir. Bu sebepten dolayı ehliyet sınavı başvuru yaparak sınavdan başarılı olmanız gerekiyor. İlk olarak istediğiniz bir sürücü kursuna kayıt olarak araçla ilgili kapsamlı bir eğitimden geçmeniz gerekiyor. Daha sonrasında ehliyet sınavı için istenen harç ücretini de MEB’e yatırmalısınız. Ehliyet sınavı harç ücreti yatırıldıktan sonra sınavda ilk olarak yazılı olarak ter dökeceksiniz. Yazılı sınav sonrasında da  teoriden geçmeniz gerekecek.