Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması



   EHLİYET VE LİYAKATA ÖNEM VERİN, NEPOTİZMİ BIRAKIN.

   Dün yapılan KPSS sınavı yapıldı. Sonuçların sınava girenler için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Gençlerimiz üniversitelerini bitirerek, sınava girerek üzerine düşen görevi yerine getirmişlerdir. İktidar da üzerine düşen görevleri yerine getirmelidir. Bunun en başında ehliyet ve liyakat gelir. Siz KPSS sınavında ülke birincilerini sözlü mülakatta elerseniz bu ülkeye en büyük kötülüğü siz yapmış olursunuz. Gençlerin devlete olan güveni sarsılır. Çalışmaya, alın terine, gayrete ve okumaya olan istekleri azalır. Zamanla kalifiye eleman bulmak zorlaşır ve tüm ihtiyaçlarınızı yurt dışından karşılamak zorunda kalırsınız. İşte bugün içinde bulunduğumuz durum budur. İktidar eş, dost, arkadaş, akraba, partili gözetilerek işleri ehil olmayanlara vermektedir. Hatta ‘bizden olsun da çamurdan olsun’, ‘hırsız bizim hırsızımızdır, biz hırsızımıza sahip çıkarız’ diyebilmektedir. Bu anlayıştan bir an önce kurtulup işi ehil olana, layık olana vermezsek yarınımız daha sıkıntılı olacaktır.



   ÜNİVERSİTELERİN SAYISINI DEĞİL, ÜNİVERSİTE MEZUNLARININ İŞE YERLEŞME SAYISINI ARTIRIN.

   İktidara düşen bir diğer görev ise istihdam sağlayacak üretim yatırımlarıdır. Kaynaklarımızı beton ve asfalt için değil üretim için kullanmalıdır ki istihdam sağlansın. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) resmi web sitesinde yer alan üniversiteler sayfasında yer alan bilgilere göre Türkiye’de 206 üniversite bulunmaktadır. Bu üniversitelerde öğrenim gören ve mezun olan milyonlarca kalifiye eleman vardır. İşte iktidarın görevi bu kalifiye elemanları üretime kazandırmaktır, istihdam etmektir. Bugün ülkemizde üniversiteden mezun olmuş her üç gencimizden en az birisi işsizdir. İktidar üniversite açmak ile birlikte bu üniversiteden mezun olanlara iş vermeyi planlamalıdır. Yoksa üniversite sayımızın ve üniversitede öğrenim gören genç sayımızın hiçbir ehemmiyeti olmaz.



   VİRÜS İKTİDARA AYRI MUHALAFETE AYRI MI DAVRANIYOR?

   Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşmasında, "Maalesef sürekli söylememize rağmen tavsiyelere uyulmuyor. Mesafe diyoruz uyulmuyor, maske diyoruz uyulmuyor." Diyor. Sayın cumhurbaşkanı toplum liderlerini takip ediyor. Onların nasıl hareket ettiklerini gözlemliyor. Mesela siz bir taraftan önlemlere uyulmuyor diyorsunuz diğer taraftan Giresun’da miting yapıyorsunuz, insanlara çay kapıştırıyorsunuz. Millet sizin samimiyetinizi görmek istiyor. Milletvekiliniz  Kocaeli’nde sokak ve kır düğünleri yasak olmasına rağmen düğün yapıyor. Yasak olmasına rağmen yemek ikramı yapıyor. 1 saatte bitmesi gerekirken saatlerce düğün yapılıyor. Bunları gören halk haliyle gevşiyor, koronavirüse dair sorgulamaları artıyor. Öte yandan Saadet partili 6 genç maske ve sosyal mesafe kurallarına dikkat ederek ve gerekli izin alınarak basın açıklaması yapıyor. Gençlere sosyal mesafeye uymadıkları gerekçesi ile ceza yazılıyor. Acaba bu virüs iktidara ayrı, muhalefete ayrı tavır mı sergiliyor?



   GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN İDAM TARTIŞMASI BAŞLATILIYOR, ASIL GÜNDEM EKONOMİ.

   Ülke gündemine beklenmedik bir anda idam tartışması gelmiştir. Baştan ifade edelim, bunu gündem değiştirmekten başka bir amacı yoktur. Bugün siz ülkemizdeki adaletin tesis edilmediğinden hiç söz etmez ve idam gelsin açıklamaları yaparsanız, aslında bu sizin ne kadar adaletsiz ve samimiyetsiz olduğunu gösterir. Önce adalet kamil manada tesis edilmeli ve yargı bağımsızlığı sağlanmalıdır. Bugün hiçbir delil olmadan işinden edilen insanlar varken, hakkında berat kararı veriliş olmasına rağmen işlerine iade edilmeyen insanlar varken, insanlar hakkını aramak için dava açabilecek mahkeme bulamazken, mahkeme ‘acaba bu kararıma iktidar ne der’ diye düşünerek karar verirken idamdan söz etmek ve bunu gündeme getirmek sadece gündem değiştirmektir. Berbat durumdaki ekonomiyi, dış politikada yaşananları gözden kaçırmaya çalışmaktır. Böyle şeylerle gündemi değiştirmeyi değil, milletimizin asıl gündemi olan ekonomiyi nasıl düzelteceğinizi düşünün.

Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum.