Afyonkarahisar Belediyesi "Eğitime Destek Bursu"nda kriterlere uyan öğrenci velilerine banka kartları dağıtılmaya başlandı.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Afyonkarahisar Belediyesi "Eğitime Destek Bursu"nda kriterlere uyan öğrenci velilerine banka kartları dağıtılmaya başlandı.





Mayıs ayı dahil altı ay devam edecek bursun ilk ödemesi Aralık sonunda öğrencilerin banka hesaplarına yatırılacak.     

 İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerini kapsayan; ihtiyaç sahibi olmak şartıyla; öksüz, yetim, şehit ve gazi çocuğu, kendisi yüzde 40 ve üzeri engelli olan öğrenciler, anne ve babası resmi ayrı olup ihtiyaç sahibi olan öğrenciler ile diğer ihtiyaç sahibi öğrencilerin faydalanabildiği eğitim burs için 20 Eylül'de sona eren başvuruların ardından, yapılan inceleme ve değerlendirme sonucuna göre burs almaya hak kazanan öğrenciler belirlendi.         

Geçen hafta duyuru ve mesaj yoluyla burs almaya hak kazanan öğrenciler açıklanırken, bu hafta başı itibariyle de öğrenci velilerine banka kartları teslim edilmeye başlandı. Muhtarlık ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülen kart dağıtımı Beyaz Masa Birimi aracılığıyla yapılırken, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de çalışmaları yerinde görerek, vatandaşlarla bir araya geldi. Burada, bazı vatandaşlara banka kartlarını teslim eden Başkan Mehmet Zeybek, bursların ihtiyaç sahibi ailelere hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere de eğitim hayatlarında başarılar diledi.





Bu yıl ki Eğitime Destek Bursuna 1955 vatandaşın başvuruda bulunduğunu hatırlatan Başkan Mehmet Zeybek, ihtiyaç sahipliği durumuna göre belirlenen kriterlere uyan 1236 vatandaşın başvurusunun kabul edildiğini söyledi. Daha önce ilkokul ve ortaokul öğrencileri için 80 lira, lise öğrencileri için 100 lira olarak belirlenen aylık burs ödemesini bu yıl tüm öğrenciler için 100 liraya sabitlediklerini açıklayan Başkan Zeybek, Aralık ayının sonu itibariyle ilk ödemelerin yapılacağını ve burs desteğinin Mayıs ayı dahil 6 ay devam edeceğini sözlerine ekledi.