Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Sekreteri Fikret Örnek yönetim kurulu adına son günlerde gündeme gelen okullarda serbest kıyafet uygulaması ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Serbest kıyafet uygulaması istismar edilerek tek tip zihniyet yaratma girişimlerinden vazgeçilmelidir” dedi.
Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Sekreteri Fikret Örnek, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’de özellikle 1980 sonrasında ekonomik, toplumsal sistemin genelinde yaşanan dönüşüme paralel olarak, eğitim sisteminde ve eğitim hizmetlerinin yürütülmesinde önemli değişim ve dönüşümler yaşandığını kaydetti.
AK Parti hükumetinin 10 yıllık icraatları boyunca sadece vatandaşın yaşantısını denetim altına almaktan başka bir şey yapmadıklarını belirten Örnek, “4+4+4 dayatması, tüm itirazlarımıza rağmen, bu temel hedefe ulaşmak için uygulanmaya başlamıştır. Kendisinden önceki tüm sermaye iktidarları gibi, AK Parti iktidarının eğitim sisteminde yaşanan değişiklikler üzerinden bugüne kadar ortaya koyduğu pratik, her türden inancı istismar ederek toplumu hemen her alanda ayrıştırmak, sürekli yeni kamplaşmalar yaratarak iktidarını sürdürmek olmuştur” dedi.
“KILIK KIYAFET KONUSUNA İDEOLOJİK YAKLAŞILIYOR”
AK Parti’nin toplumu inançlarına, kültürüne ve ideolojisine göre ayrıştırdığını söyleyen Örnek, “Okullarda herkese eşit ve objektif olarak eğitim hizmeti sunan eğitim emekçilerinin kılık kıyafeti, öğrencilere yaklaşımı ve söylemleri, özellikle öğrencilerle ilişki ve iletişim açısından son derece önemlidir. Dolayısıyla okul ortamında farklılıkları dışlayan bir yaklaşım, öğrenci öğretmen ilişkisi ve çocukların sağlıklı gelişimi açısından telafisi zor durumlar ortaya çıkaracaktır. Eğitim Sen’in, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, tamamen ideolojik bir tutumla okullarda kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı kimi davranışları görmezden gelirken, başka bir yasaklayıcı tutum içine girmesini kabul etmesi mümkün değildir. Dolayısıyla serbest kıyafet uygulaması ile dini duyguların sömürüsünü kılık kıyafet serbestliği üzerinden meşrulaştırmak kesinlikle birbirine karıştırılmaması gereken konulardır.” ifadesini kullandı.