AFYONKARAHİSAR (AA) - Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, 2013 yılı için hazırlanan bütçe ile bütün yükün yine halkın sırtına yıkıldığını, bütçenin emekçilerin ve halkın ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AFYONKARAHİSAR (AA) – Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ömer Akyıldız, 2013 yılı için hazırlanan bütçe ile bütün yükün yine halkın sırtına yıkıldığını, bütçenin emekçilerin ve halkın değil, sermayenin bütçesi olduğunu öne sürdü.
Eğitim-Sen üyeleri, PTT önünde toplanarak ellerindeki dövizlerle, basın açıklaması yaparak, 2013 yılı bütçesine tepki gösterdi.
Grup adına konuşan Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Akyıldız, bütçeyi kabul etmediklerini, 2013 bütçesinin derhal geri çekilmesi gerektiğini ileri sürdü.
Emekçiden, halktan yana bir bütçe için bütçenin hazırlanmasında demokratik süreçlerin işlemesi gerektiğini iddia eden Akyıldız, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin bütçe hazırlık süreçlerinde yer alması gerektiğini ifade etti.
Kamuda reform adı altında gündeme getirilen yasaların geri çekilmesi gerektiğini belirten Akyıldız, şöyle konuştu:
”Sosyal devleti ve demokratikleşmeyi güçlendiren, emekçilerin haklarını geliştirici yeni bir reform için, sendikaların ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla çalışmalar başlatılmalıdır. Vergi kaçırmayı özendiren ve ödüllendiren, yüksek gelir gruplarının lehine olan vergi aflarına son verilmelidir. Gelir dağılımında adaletsizliğe neden olan vergi gelirleri içindeki dolaylı vergilerin payı azaltılmalıdır. Kamu emekçilerinin maaşlarının vergi dilimi artışından etkilenmemesi sağlanmalıdır. Her ne ad altında olursa olsun, kamu emekçilerine verilen tüm ek ödemeler emekli aylığına yansıtılmalıdır. Kamu harcamaları toplumsal yarar doğrultusunda yükseltilerek bütçe şekillendirilmelidir. Büyüme ve istihdamı arttırmak için kamunun yatırımcı niteliği hatırlanmalıdır. Eğitime ve sağlığa ayrılan pay, ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden belirlenerek artırılmalıdır.”
Eğitim-Sen’in basın açıklamasına CHP İl Başkanı Yalçın Görgöz de yer aldı.