Öyle bir ülke olduk ki on yedi yıldır iktidar olmaya alışmış  AKP ,muhalefet partisi İYİ PARTİ nin sorularına cevap verme saygısını bile göstermemektedir.

Çok kıymetli vatandaşlarım!Saygıdeğer hemşerilerim!

Bu kendini beğenmişliği ,kibiri 16 sene sizler verdiniz.

Ta ki 31 Mart 2019 Mahalli seçimlerine kadar !

31 Mart Mahalli seçimlerinde Afyonkarahisar da Millet İttifakı (İYİ PARTİ ve CHP) sağduyulu diğer partili vatandaşlarımızın da yardımıyla 50 Bin , AKP 54 Bin oy aldı.

  Herhalde 50 Bin oy veren seçmenin  adına İYİ PARTİ İl Başkanı olarak soru sorma ,cevabını isteme hakkımız var.İki haftadır özellikle sorduğum ;

-Yüksek Hızlı Tren ,Havaalanı ,Raylı taşıma sistemi

-7.00-9.00  saatleri arasında şehir içi yolcu taşıma hatlarındaki bazı hatlarda insana yakışmayan sıkışık düzenin giderilmesi,

-Eğitimde başarının arttırılması için yapılan çalışmalar, nelerdir diye soruyor ,bir cevap alamıyoruz

Tekrar ediyoruz.Sorduğumuz her soruyu  50 Bin kişi adına soruyoruz.

1-Hayat pahalılığı ve enflasyonla niye etkin mücadele edilmiyor.Ekonomik nedenlerle ,İntihar edenler,  vatandaşın moralini bozmaya devam ediyor.

2-Küçük esnafımızın işleri iyi gitmiyor.Dert dinliyor gibi yapıyorsunuz, vekiller Ankara’ya varmadan unutuyor, çözüm üretmiyorsunuz.

3-Hayvan Besicileri küçük ve aile işletmeleri yem fiyatlarından şikayetçi, niçin destek olmuyorsunuz.Yoksa gene ne olduğu belirsiz yabancı kesim hayvan etine muhtaç mı olacağız?

4-Şehir Merkezi niye güzelleştirilmiyor?

5-Şehir Merkezinde geçen yıllarda hava kirliliği Türkiye de 2. Sıralardaydı, Hava kirliliğiyle mücadelede ne gibi önlemler alındı.(Zira; Jeotermal konusuna hiç değinmiyorsunuz ,)

6- Bu hafta sonu 24 Kasım Öğretmenler Günü bol bol aşure dağıtan Afyonkarahisar Belediyesi, İlimizdeki öğretmenleri motive  için etkinlikler yapacak mı?

Türk Kültüründe saygın yeri olan öğretmenlerimizin

24 Kasım Öğretmenler Günü'nden önce sorunlarını dile getirelim istedik.

-Öğretmenlerin kadrolu öğretmen, sözleşmeli öğretmen ,ücretli öğretmen gibi ,kategorilere ayrılması yanlıştır.

Sözleşmeli öğretmenlerin iş güvenliğinin pamuk ipliğine bağlı olması ,ekonomik farklılıklar öğretmenlerde psikolojik sorunların yaşanmasına neden oluyor.

Örnek; geçtiğimiz günlerde Gaziantep te görev yapan Emirdağlı bayan hemşerimiz ve Diyarbakır da intihar eden masum öğretmenimizdir.

Öğretmenler arasındaki ekonomik adaletsizlik ve kadro sorunları bitirilmelidir.Öğretmen maaşları sendikaların belirlediği  yoksulluk sınırının altındadır.Sayın Milli Eğitim bakanının öğretmen maaşlarının yüksekliğini ima etmesini hayretle karşılıyoruz.Öğretmenler mutlu ve huzurlu değil.Okulların yöneticileri partizanca ve sendikal ayrım yapılarak seçilmişti. Okullara idareci atananların büyük bir bölümü tek bir sendika üyesi öğretmenlerdendi.

Bu yıl Milli Eğitim Bakanının talimatıyla idareci seçimlerinde adil olmaya çalışılmış ,adalet yeterince sağlanamamıştır.

Tüm toplumu kucaklamalıdır. Eğitim çalışanları arasındaki adalet sağlanamadı.

Sonuç olarak LGS'de 2013 yılında 15.sırada  olan İlimiz bu yıl 60.sıradadır.

Bu durumun sorumlusu, başta İktidarın seçip atadığı Milli Eğitim Müdürü ve  bu duruma çözüm aramayan siyasi erktedir.Öğretmenlerin Okul Değiştirme ve Tayin sorunları vardır.

Önceden öğretmenler Bakanlığa hizmet puanına göre  tayin döneminde  talepte bulunur,bu talepleri  bir dahaki tayin dönemine kadar sıraları  geçerli olurdu.Şimdi bu durum uygulanmıyor. En güzide okullara mesleğe yeni başlayan öğretmenler bile atanabiliyor.Bu durum eğitimde başarının düşmesine sebep oluyor.

Gerekçesi her veli çocuğuna daha iyi eğitim ve öğretim yaptırmak için servislerle çocuklarını ünlü okullara taşıyor.

Mevzuat her bakan değişiminde değişiyor.Öğretmen hangi düzenlemeye uyacağını bilemez hale geldi

Bu yıl uyguladığınız yöntemleri gelecek yıl uygulayamıyorlar.

-Öğretmenlerin can güvenliği kalmadı.Zaman zaman öğretmen ve eğitim çalışanları şiddete maruz kalıyorlar.

Bu konuda AKP iktidarına tavsiyemizdir!

Kamu görevlilerine uygulanan  ‘’şiddeti önleme yasası'' çıkarılmalıdır.

Öğretmenlere ve bazı kamu çalışanlarına yıllardır verilmesi düşünülen maaşlarında ve emekliliklerinde biraz olsun rahatlamalarını sağlayacak 3600 ek göstergenin biran önce verilmesini talep ediyoruz.

İYİ PARTİ'nin  Öğretmenler için istediği  temel taleplerimizin  diğer diğer talepler gibi sözde kalmamasını diler .

Diyebilen bir kültürün büyükleri olarak kıymetli öğretmen ve eğitim çalışanlarının  Öğretmenler Günü'nü kutlarım.

İyi Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet İnkaya