Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Divan Kurulu toplantısı gerçekleştirildi.

 

Şube Divan Toplantısına şube yönetim kurulu üyeleri, kadınlar komisyonu, denetleme ve disiplin kurulu, ilçe yönetim kurulları Pandemi nedeniyle birer temsilci ile katıldı. 

 

Maske, mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde icra edilen toplantı, Pandemi döneminde gerçekleştirilen ilk yüz yüze toplantı oldu.

 

Şube Başkanı Mustafa Arslan; “Yeni Eğitim-Öğretim Yılı ve toplantımız hayırlara vesile olsun. Yaklaşık iki yıl içerisinde 20 bin  km üzerinde yol yaptık. İlçelerimiz iki defa ziyaret etme imkanı bulduk. Belediye Başkanlarımızla, Kaymakamlarımızla, İlçe Milli eğitim Müdürlerimiz ve personeli ile ve okullarda müdür, müdür yardımcılarımız ve öğretmenlerimizle buluşma ve istişarelerde bulunma imkanı bulduk. Sendika faaliyetlerimiz ve çalışmalarımız hakkında bilgiler verdik. Merkezde bulunan okullardaki idareci, öğretmen ve eğitim çalışanlarını ziyaret ederek, sahada olduk. Karşılıklı istişarelerde bulunduk.’’

 

Arslan;’’Afyonkarahisar Belediyesi, Memur-Sen Afyonkarahisar İl Temsilciliği, İDEA Uluslararası İnsani Yardım ve Eğitim Derneği olarak ‘’Bir Yetim, Bir dilek, Bir Yetimhane’’ projemizin Afyonkarahisar ayağında yetimlerimizin hayallerini gerçekleştirdik. Çad Encemine’de yapımına başlanılan sendikamızın da sadaka-i cariyesi olacak “ErolBattal Kız Yetimhanesi’nde”sona gelindi, yapımı tamamlandı. Yetim cıvıltıları ile şen olmasına az kaldı inşallah .’’ dedi.

 

Şube Başkanı Mustafa Arslan ; “Genel Merkezimiz, Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak, fiilen yüz yüze eğitime geçilmesi beklenmeksizin yönetici ve öğretmenlerin ders dağılımlarının yapılarak haftalık ders yüklerinin belirlenmesi, sınıflar itibarıyla yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih ile usul ve esaslarının belirlenmesi, il veya ilçe özelinde yetki aktarımı suretiyle salgın riskinin olmadığı yerler için esnek karar alma süreçlerinin hayata geçirilmesi ve yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı süreçte/yerlerde uzaktan eğitimin 21 Eylül 2020 tarihi itibarıyla müfredatın izlendiği uzaktan eğitim faaliyetlerine başlanması konularında adım atılmasını istedik.

 

             Eğitim-öğretime başlamayan sınıflar hakkında da net bir açıklama yapılmış değildir. Aynı şekilde yüz yüze eğitim faaliyetine hangi sınıflarda hangi tarihte başlanacağı, yüz yüze eğitim verilmeyecek ise sınıflara ilişkin müfredatın EBA TV başta olmak üzere uzaktan eğitim platformları üzerinden ne zaman ve hangi program dâhilinde işleneceği de açıklığa kavuşturulmamıştır.

           

Eğitim-Bir-Sen olarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin ne zaman ve ne şekilde başlayacağı ile öğretmenlerimizin görevlerini yerine getirmelerinde yaşanan bu belirsizliğin giderilmesi ve eğitim kurumlarının, yönetici ve öğretmenlerin planlama yapabilmesi için Bakanlıktan somut adımlar atmasını, açık ve net kararlar almasını talep ettik.” Dedi.

 

            Yıl boyunca yapılacak çalışmaların planlamasının gözden geçirildiği toplantı, ilçe temsilcilerinin değerlendirmeleri ile nihayete erdi.