Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. Şube İl Divan Kurulu toplantısını Grand Derya Kongre Merkezinde gerçekleştirdi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Eğitim-Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı 1. Şube İl Divan Kurulu toplantısını Grand Derya Kongre Merkezinde gerçekleştirdi. Toplantıya; Şube yönetimi, ilçe yönetimleri, disiplin ve denetleme kurulu, kadınlar komisyonu katıldı.

Toplu sözleşme süreci ile ilgili sunu ile başlayan toplantı, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Denetleme Kurulu Başkanı merhum Arif Özdilek anısına hazırlanan video sunumu ile devam etti.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa Arslan’; ‘’Merhum Arif Özdilek ağabeyimizin vefatı bizi ziyadesi ile üzmüştür. Sendikamıza, mücadelemize yapmış olduğu katkıları, emeği, alın teri; zor zamanların adamı, dava adamı kimliğiyle örnek bir şahsiyet olan merhum ağabeyimize, Rabbimizden rahmet diliyorum. Denetleme Kurulu Başkanımız olarak yerine seçilen İbrahim Durgut ağabeyimize başarılar diliyorum.’’ dedi.

Arslan; Yetimlerle ilgili bir projenin ön çalışmalarını tamamlamak üzere olduklarını, yakın vakitte konuyla ilgili detayları sendika üyeleri ve Afyon kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

Ayrıca Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube olarak ‘Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var’ projesi çerçevesinde gerçekleştirilen çalışma da emeği geçen herkese teşekkür etti. 2019-2020 yılında da ’Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi var’’ projesinin devam ettiğini söyledi.

Arslan; Farklı sektör ve hizmetlerdeki 30’a yakın iş yeri ile şehrimizde şu an Motif Kart'ın bünyesinde indirim anlaşmalarımızı imzaladık. İndirim anlaşmaları yelpazemizi genişletmeye, üyelerimize alış verişlerinde Motif Kart avantajları sunmaya devam edeceğiz. Kartın kullanılmaya başlanmasıyla kısa sürede iş yeri sayısının daha da artacağını düşünüyoruz. Afyonkarahisar olarak da bir çok işyeri ile avantajlı anlaşmalar yapılmıştır. Motif Kart, gerek kullanıcı potansiyeli gerekse de kapsadığı iş yeri sayısı bakımından dünyanın en değerli avantaj sağlayan kartlarından birisidir. Kartlara üyelerimiz internet üzerinden www.motifkart.com.tr adresinden motif kart başvuru sekmesinden müracaat ederek ücretsiz sahip olabilecekler.” dedi.

Arslan; Eğitim çalışanlarının hukukunu korumak, özlük hakları ve özgürlük mücadelemiz adına üç eylem kararımız var:

-Eğitim-öğretim yılı başında belirlenen nöbet planlaması haricinde nöbet tutulmaması ve haftada birden fazla nöbet görevinin yerine getirilmemesi.

-Serbest Kıyafet eylem kararı.

- Mülki idare amirlikleri, il ve ilçe millî eğitim müdürlüklerince hafta içi mesai saatleri sonrasında veya hafta sonlarında karşılığında herhangi bir ücret ödenmeksizin zorunlu tutulan angarya niteliğinde kurs, seminer vb. mesleki çalışmalara eğitim çalışanlarının katılmaması ile ilgili eylem kararı.

 

Arslan; “Bir Bilenle Bilge Nesil“ projemizi 2019-2010 Eğitim-Öğretim yılında da ilçelerimize genişleterek devam etmek istiyoruz. Bunun için paydaşlarımızla görüşmelerimizi gerçekleştirerek bu işin besmelesini de şimdiden çekmeliyiz.’’ dedi.

İlçe temsilcileri ve kadınlar komisyonu başkanının söz alarak alandaki çalışmaları hakkında bilgi verdikleri toplantı, başarılı bir yıl temennisiyle nihayete erdi.