Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şubesi, "Birlik, Beraberlik ve Kardeşlik" başlığı altında bir program düzenledi.

 

Grand Derya Düğün Salon’unda düzenlenen programa Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, AK Parti Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek ve 500’den fazla memur katıldı. Programın açılış konuşmasını göreve yeni başlayan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Mustafa Arslan yaptı. Başkan Arslan, birlik beraberlik mesajı vererek, sendika üyelerine kendisine verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti.

Tüm STK’larımızı çok önemsiyorum

STK’ları önemsediğini belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da, görev süresinde Afyonkarahisar merkezde bulunan okulların asfalt ihtiyaçlarını giderdiğini kaydetti. Çoban şöyle devam etti; “Ben sivil toplumun önemini özellikle milli ve manevi değerlerimizin muhafazasında yaşatılmasında ve bunun sadece Türkiye’de değil tüm dünyada hakim kılınmasında ilke sahibi inanç sahibi ideal sahibi tüm STK’larımızı çok önemsiyorum. 1977 yıllarında daha genç iken bu tür faaliyetlere karışmış bir abiniz, bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Bu tür teşkilatlanmaları çok önemsiyorum. O yüzden burada görev almak buraya üye olmak buraya aidat ödemen faaliyetlerine katılmak çok önemlidir.  Bu önemi bildiğiniz ve bu öneme verdiğiniz değer için teşekkür ediyorum. 10 yıldır sizlerle beraberdik bu bir hizmet yarışıydı. İnşallah Nisan ayında da görevimizi benim 41 yıllık dava arkadaşım Mehmet Zeybek Başkanımıza inşallah sizlerin de desteğiyle, halkımızın da desteğiyle bayrağı ona teslim edeceğiz. 10 yıldır çok güzel şeyler yaptık. Özellikle Eğitim- Bir Sen’imizle güzel faaliyetlere imza attık. Eğitim-Bir-Sen deyince akla okullar geliyor. Afyon’da görev yapmış öğretmenlerimiz okul müdürlerimiz bilirler daha önce bir okul aile birliği ve okul müdürü belediyeye gelip bahçemiz asfaltlanacak dediğimiz zaman hemen belediye başkanı hesap makinesi alıp sorarmış kaç metrekare civarında bir asfalt var. Örnek, 2 bin metrekare hemen çarpıp sonucu söyleyip nasıl ödeyeceksiniz diye sorarlarmış. Biz 2009 yılından beri Afyonkarahisar merkezde hemen hemen ihtiyacı olan tüm okullarımızın asfalt ihtiyaçlarını giderdik” dedi.  

Başkanımız bizimle helalleşti

Başkan Çoban’ın ardından konuşan Belediye Başkan Adayı Mehmet Zeybek, eğitime desteklerin devam edeceğini kaydetti. Helalleşmenin kenara çekilme olmadığını belirten Zeybek; “Başkanımız bizimle helalleşti. Helalleşme kenara çekilme değildir. Biz kendisinden istifade edeceğiz. Afyonkarahisar’a gerekli hizmetleri el ele vererek gönül birliği yaparak en iyisini nasıl kazandırırız onun istişaresini yapacağız. Ben buradan kardeşime vedalaşma değil, mücadele zamanı diyorum. Eğitim- Bir-Sen’in ilk kurulduğu günleri çok iyi hatırlıyorum. O zaman içindeydim. 4 arkadaş Eğitim-Bir-Sen’i kurdu. Yer yoktu 4 ağaç sandalyeyle kuruldu. Şimdi bakıyorum salonlar almıyor. Emeği geçen tüm kardeşlerime özellikle genel başkanımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bayrak yarışı dedi başkanımız doğrudur. Benim hesabım yoktu, ben kardeşimin yanındaydım. Genel Merkezimiz böyle uygun görmüş bizde görev istenmez verilir. Bana görev verildi. Bu görevi en güzel şekilde yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Sayın başkanımızın eğitime verdiği destekleri inşallah yeni dönemde de arttırarak el ele vererek devam ettireceğiz” diye konuştu





TÜRKELİ GAZETESİ