Hak-İş’in Bolu’dan başlattığı ‘Emek ve Adalet Yürüyüşü’, 10’uncu gününde Memur-Sen’in katılımı ile devam etti. 22.06.2019 tarihindeki yürüyüşe Memur Sen’e bağlı Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube üyeleri, Kahramankazan ilçesinin Saray Mahallesi civarında korteje katıldı.

İşçi ve memurlar, hem işçilerin belediyelerdeki işlerinden çıkarılmasını hem de memurlara yönelik sendikal baskı ve sürgünleri protesto etti.

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İşten çıkartılan işçiler işine geri dönene, sendikalarına yönelik tehditler ve baskılar bitene kadar mücadelelerinin süreceğini vurgulayan Arslan, "Ankara yürüyüşümüz bu soylu mücadelemizin bir parçasıdır ve sonu olmayacaktır. Bizim kararlı, onurlu ve sağduyulu yürüyüşümüze destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz." dedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın ise kendi üyelerinin de baskı ve tehditlere maruz kaldığını belirterek, yapılan zorbalıklara "dur" demek için Hizmet-İş ile omuz omuza olduklarını söyledi.

"Mart'ın sonu bahar" diyenlerin yerel seçimlerin ardından emekçilere kara kışı yaşattığını ifade eden Yalçın, zorbalık yapan belediye başkanları hakkında suç duyurusunda bulunduklarını anımsattı.

Mağduriyetler giderilene kadar mücadelelerinin devam edeceğini bildiren Yalçın, asla yılmayacaklarını ve diz çökmeyeceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından yürüyüş, katılımcıların "Zorbalar yargıya hesap verecek", "İşçi memur omuz omuza", "Direne direne kazanacağız" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla devam etti.