Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısını 3 Eylül 2022 tarihinde Merkez hizmet binasında gerçekleştirdi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, İlçe temsilcilikleri katıldı.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri


Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 No’lu Şube Divan Kurulu toplantısını 3 Eylül 2022 tarihinde Merkez hizmet binasında gerçekleştirdi. Toplantıya 1 No’lu Şube Yönetim Kurulu, İlçe temsilcilikleri katıldı.

Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Mustafa ARSLAN; ‘’Öğretmenlik kariyer basamakları sürecinin, bugüne kadar ortaya konulan tepkiler ve beklentiler ekseninde yeniden değerlendirilmesi, uzman öğretmen olabilme aşamasına gelmiş her öğretmenin mesleğinde belli bir yetkinliğe ulaştığı gözetilerek eşit, adil ve objektif bir sonuç doğuracak şekilde kurgulanması gerekmektedir. 8 yılını tamamlayanlar için Uzman öğretmenlik, 12 yılını dolduranlar için Başöğretmenlik ünvanı verilmelidir.

Öğretim yılına hazırlık ödeneği miktarının satın alma gücü, aradan geçen zaman zarfında enflasyon karşısında amacını yerine getiremeyecek şekilde aşırı düşük kalmıştır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği en az yıllık TÜFE değişim oranına tekabül eden tutarda artırılması gerekir.

Öğretmenler arasında kadrolu/sözleşmeli şeklinde ortaya çıkan ayrım, kurum içi çalışma barışını bozmaktadır. Aynı niteliklere sahip aynı görevi ifa eden insanlar arasında bir nevi kast sistemi kurulması kabul edilemez, tüm öğretmenler kadroluya geçirilmelidir.
Kongre sürecimiz başladı. Eğitim Bir-Sen’e, kardeşlik hukukumuza yakışır bir süreci en şeffaf haliyle, örnekliğiyle her zaman olduğu gibi yine hep birlikte ortaya kayacağız inşallah.
Sürecin sendikamıza, sendikal mücadelemize, birliktelik ve kardeşliğimize hayırlar getirmesini diliyorum Rabbimizden.

Eğitim Bir Sen olarak çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, sosyal ve ekonomik refah düzeylerini artırılmasına yönelik mücadelemizi sürdürüyoruz. Her bir eğitim çalışanının hakkını koruyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.
Rabbimiz toplantımızı ve hayırlı adımlarımızı bereketli eylesin. ‘’ dedi.

Şube Başkanı Mustafa Arslan’ın konuşmasından sonra, İlçe temsilcilerinin gündemle alakalı görüşlerini ifade ettiği istişare neticesinde toplantı sona erdi.