CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın GÖRGÖZ'ün basın açıklaması:

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın GÖRGÖZ'ün basın açıklaması:





Bildiğiniz üzere, gençlerimizin ve çocuklarımızın hayatlarının dönüm noktası olarak saydıkları, velilerin yıllarca emek vererek, varını-yokunu evlatlarının geleceği için harcadığı YKS ve LGS sınavlarının tarihleri, kovid-19 salgınından dolayı 25-26 Temmuz olarak açıklanmıştı. Sonrasında Cumhurbaşkanı sınav tarihlerinin 1 ay öncesine, yani Haziran sonuna alındığını söyledi. Daha önce de belirttiğimiz gibi bu durum gençlerimizde müthiş bir tepkiye ve moral bozukluğuna yol açtı. 2.5 milyon gencimizin gelecek bütün planlarını altüst etti.



Gençlerimizin, çocuklarımızın geleceğine dair hoyratça alınan bu yanlış kararlardan derhal vazgeçilmesini ve tartışmaların son bulması için önerilerimizi sunuyoruz.

CHP’nin önerisidir:



• İlk ve ortaöğretimde 2019-2020 eğitim-öğretim döneminin uzaktan eğitimle tamamlanacağı açıklanmalıdır.

• Haziran ayında yapılacak olan LGS ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavları (İOKBS) Temmuz ayında uygun bir tarihe ertelenmelidir. 

• 25-26 Temmuz’a ertelenen YKS’nin yeniden öne alınmayacağı, zamanında yapılacağı açıklanmalıdır. 

• 18 Mart'ta atama sonuçları açıklanan, ancak kararnameleri çıkartılmadığı için maaş alamayan 20 bin öğretmenin kararnameleri ivedilikle çıkartılmalıdır.

Okullara, eğitim sistemine AVM mantığıyla bakılamaz. Ekonomiyi canlandıracağım diye turizm sektörünü ve AVM’leri açmaya hazırlananların; okullarımızı ticarethane, öğrencilerimiz de müşteri olarak görmelerine asla izin veremeyiz. Hiç kimse eğitim bilimini, eğitim psikolojisini yok sayarak başarılı bir sonuç elde edemez.

Sağlık Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, YÖK Başkanı ve ÖSYM Başkanına çağrımızdır; Bilim Kurulu’nu bilgilendirerek, doğru kararların alınması için elinizi taşın altına koymalısınız. Çocuklarımız bizim ve ülkemizin geleceğidir. Talep ve önerilerimizi bir kez daha tüm öğrenci, öğretmen, veli ve kamuoyunun bilgisine sunuyoruz.