İl Milli Eğitim Müdürü Metin YALÇIN EBA Destek Noktası Açılış Törenine Katıldı...



EBA Destek Noktası Açılış Törenine Bakan Ziya SELÇUK tüm il milli eğitim müdürlüklerinin katıldığı canlı yayınla yapılan törene katıldı.



İlimizde tören Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizde İl Milli Eğitim Müdürümüz Metin YALÇIN, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Fatih AKÇİL, Şube Müdürümüz Hakan YILDIRIM, Okul Müdürü Mehmet İVECEN ve öğretmenlerimiz katımıyla gerçekleştirildi.



Bakan Ziya SELÇUK katıldığı canlı yayında; '' EBA destek noktasında, ihtiyacı olan öğrencilerin belirli bir planlama dahilinde gruplar halinde, dönüşümlü olarak bilgisayar ve internet kullanımları sağlanacak. Öğrencilerimiz bulundukları mahalledeki en yakın EBA Destek Noktasının bulunduğu yeri, 'uzaktaneğitim.meb.gov.tr' adresinden öğrenebilirler. EBA internet sayfamızın sağ alt bölümünde yer alan EBA Asistan ve 'uzaktanegitim.meb.gov.tr' internet adresimiz uzaktan eğitim sistemlerimize dair tüm sorulara anında cevap vermek üzere hizmetinizdedir. Evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerimizin EBA'dan faydalanmalarını sağlamak için okullarımız ve kurumlarımızda EBA destek noktaları oluşturduk. 81 ilimizde şu anda 1200'den fazla EBA Destek Noktası kurulmuş durumda. Bu sayı çok yakın bir zamanda 5 bin 200'e çıkarılacak. EBA Destek Noktasında öğrencilerimize dijital eğitim araçları ve geniş bant internet erişimi sunacağız. Bu alanlar okullarımızın tespit ettiği, evinde bilgisayar ve internet erişimi bulunmayan tüm öğrencilerimiz tarafından kullanılabilecek. Öğrencimiz, EBA Destek Noktasına giderse burada uzaktan eğitimini almış olabilecek. Öğrencilerin EBA Destek Noktasına giriş ve çıkışları, öğrencilerin sınıf seviyelerine uygun, birbirleriyle çakışmayacak ve yığılma olmayacak şekilde planlanacak. Elbette tıpkı okullarımızda olduğu gibi bu alanlarda da hijyen şartlarının sağlanması önceliğimiz olacak. Ne diyoruz? Önce çocuklarımızın, önce öğretmenimizin sağlığı ve risk varsa biz yokuz diyoruz. Bu alanlar kullanım öncesi ve sonrasında temas edilen tüm yüzeylerle birlikte dezenfekte edilecek.