ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) işbirliğinde, E-Belge ve E-Defter Dönüşümü Semineri düzenlendi.

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

ATSO KOBİ Akademisi etkinlik takvimi çerçevesinde Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Afyonkarahisar Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (ASMMMO) işbirliğinde, E-Belge ve E-Defter Dönüşümü Semineri düzenlendi.Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen seminere ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker, ASMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gümüş ile ATSO ve ASMMMO üyeleri katıldı. Seminerin açılış konuşmasını yapan ASMMMO Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Gümüş, “E-Fatura konusunda 2019 Aralık ayından itibaren hızlı bir süreç yaşadık. Kimi mükellefler bu sürece uyum sağladılar, kimi mükellefler ise önümüzdeki aylarda geçecekler. Uygulamada bazı aksaklıklar var. Biz ilçelerdeki meslektaşlarımıza gerekli eğitimlerimizi verdik. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nda bu eğitimin verilmesi dolayısıyla ATSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Hüsnü Serteser’e çok teşekkür ediyorum. Mükellefin vergi boyutunda bilinçli olması önemli bir faktördür. TÜRMOB Genel Başkanımız’a, Genel Sekreterimiz’e bu eğitimin düzenlenmesi talebimize olumlu cevap verdikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Muammer Türker ise ATSO KOBİ Akademisi’nin önemli eğitimlere imza attığını vurguladı. Türker, “Biz üyelerimize vereceğimizi eğitimleri, üyelerimizin doldurduğu anket formlarına göre belirliyoruz. ATSO KOBİ Akademisi, gerçekten bir üniversite gibi oldu. Türkiye’deki uygulamalarda en başarılı iller arasında yer alıyoruz. Bu da tabii ki sizler sayesinde oluyor. Sizler ne tür bilgiye ihtiyaç duyuyorsanız, o tür bilgilerle ilgili eğitimler verilmesi için azami gayret gösteriyoruz. E-Fatura konusu, mükelleflerin kafasında tam olarak berraklaşmış değil. Fatura ve defter işlerinde teknolojinin bu noktaya geleceğini, 20 yıl önce tahmin edemezdik. Belki de bugün uyguladığımız E-Fatura sistemi, yarın daha da farklı boyutlara dönüşecek. Şu anda devletimizin teknolojiden yararlanılması doğrultusunda yaptığı yönlendirmeye intibak edemediğimiz zaman, yarınki hadiselere intibakımız da zor olacaktır” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından TÜRMOB Eğitmeni Aslı Kahraman, dijital dönüşümün muhasebe işlemlerini de etkilediğini hatırlattı. Kahraman, “Ticaret ve Sanayi Odaları’nda E-Fatura ile ilgili düzenlenen seminerlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü mükelleflerin de bu konudan haberdar olması gerekiyor. İşveren, kendi bilançosundan, mizanından az da olsa anlayabilmelidir. Muhasebe, işletmelerin finansal hareketlerindeki artış ve azalışların raporlanmasıdır. İşveren, konuyla ilgili raporu gördüğünde fikir yürütmelidir. Bu nedenle Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’na teşekkür ediyorum. Dünyada ve Türkiye’de dijital dönüşümden ve yapay zekadan bahsediyoruz. Artık kâğıtlar, defterler ortadan kalkıyor; bütün kayıtları teknoloji ile yapacağız. Robotlar günümüzde olayları yorumlayarak yargıya ulaşma kabiliyeti sergiliyorlar. Bilgilerin öğrenilmesi bakımından çok hızlı bir çağdayız. Türkiye’de Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 yılına kadar bütün kâğıtlarımızı, evrakımızı, Vergi Usul Kanunu’nda geçen her şeyi elektronik ortama aktarmamızı istiyor. Bu sebeple kendimizi geliştirmek zorundayız” şeklinde konuştu.