Ferhat Satılmış ile birlikte 22 kişinin yargılandığı dava Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde devam etti. Duruşma da tanık olarak dinlenen hat sahipleri duraklarda yıllardır para toplandığı, toplanan paralar ile durağın ihtiyaçlarının karşılandığını söylediler.



 Geçtiğimiz yıl Uydukent Minbüs durağı ile PTT merkez binası önünde yaşanan kavga ve silahlı çatışma sonrasında Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcılğınca başlatılan soruşturma kapsamında Afyonkarahisar 1. Ağır Ceza Mahkemesinde açılan davanın duruşması yapıldı.
 

PARA YILLARDIR TOPLANIRDI

66 kişinin müşteki olarak katıldığı davada 22 kişi sanık olarak yargılanıyor. Haklarında Basit yaralama, birden fazla kişi tarafından birlikte yağma, birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, güveni kötüye kullanma, hakaret, kasten adam öldürme, korku, kaygı veya panik yaratabilicek tarzda silahla ateş etme, ruhsatsız ateş bulundurmak suçlamaları ile açılan davada tutuksuz yargılanan sanıkların bir bölümü ile avukatları katıldılar. Duruşmada dinlenen hat sahipleri verdikleri ifade de, “Durakların elektrik, su, çay, tüp, kışın ısınma bedeli ve çalışan personellerinin giderlerinin karşılanması için yıllardır günlük olarak belirlenen para toplanırdı. Ferhat Satılmış bizden zorla para toplamadı”

ZORLA BAŞKAN OLMADI

Yaklaşık 6 saat süren duruşmada Afyonkarahisar il merkezinde bulunan münibüs hatlarında münibüsü bulunan hat sahipleri ile hatlarda şoförlük yapan 17 kişi tanık olarak dinlendi. Dinlenenler arasında yer alan Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mevlüt Ülker, “Uydukent ve PTT binası önündeki olaylarla ilgili olarak bilgim yok. Duraklarda toplanan paralar ve artışların nasıl ve ne şekilde toplandığını bilyorum” derken T. Ö. İsimli hat sahibide verdiği ifade de, “Sanık Ferhat Özdilek hattında durak başkanı oldu. Zorla durak başkanı olmadı. Daha önceden durakta günlük 20 TL toplanırdı. Bunu 15 TL’ye düşürdü. Uydukent ve PTT’nin önündeki kavgadan bilgimde haberim yoktu” dedi.

 

KAYNAK: ODAK GAZETESİ / AHMET SARLIK