Afyonkarahisar EDP İl Kordinatörü Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa ARSLAN'dan Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımı açıklamasına tepki.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor SohbetleriAfyon'da Fenerbahçe Sevdası: Ramazan Buluşması ve Spor Sohbetleri

Afyonkarahisar EDP İl Kordinatörü Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa ARSLAN'dan Joe Biden'ın sözde Ermeni soykırımı açıklamasına tepki.

İŞTE O AÇIKLAMA...
 

Dünya tarihinin en vahşi soykırımlarına, en kanlı işgallerine, en acımasız katliamlarına imza atan Amerikan’nın sözde 1915 olayları üzerinden ecdadımızı soykırımla itham etmesini nefretle ve şiddetle kınıyoruz.

ABD’nin başkanı Joe Biden, eğer bir zulümden ve soykırımdan bahsedecekse öncelikle kendi kanlı tarihi ve geçmişi ile yüzleşmeli, aynı zamanda bugün dünyanın birçok ülkesinde siyahı vatandaşlarına karşı işletmeye devam ettikleri cürümlere bakmalıdır.

ABD, o topraklarda yaşayan Kızılderililerin soykırıma maruz kalarak yok edilmesi üzerine kurulmuş bir devlettir. Kurulduğu günden beri varlığını şiddete, işgallerei sömürüye, çatışmalara ve katliamlara borçlu olan ABD’nin tarihi Hiroşima ve Nagazaki’de, Vietnam’da, Irak’ta, Afganistan’da, Suriye’de ve daha birçok bölgede faili olduğu milyonlarca insanın katliamından ve yağmalanan, yıkılıp yok edilen şehirlerden ibarettir.

Osmanlı ise, her dindeni her ırktan, her kültürden, her milletten insanların kendi inançlarını, kültürlerini, dilleri ile birlikte var olduğu bir adalet, hoşgörü, kardeşlik, huzur ve refat imparatorluğu idi.

Dünya tarihinin bütün arşivleri, bunun sayısız ve eşi benzeri olmayan nümune-i imtisal belgeleri ile doludur.

Tarihi kendi belgeleri ile okumaktan korkanlar ile çıkar ve menfaat odaklarının tutsağı olnaların sözde soykırım ithamı, tarihin en büyük iftiralarından biridir.

ABD başkanı Jeo Biden, iftirasına mazeret olsun diye, ‘’Suçlamak için değil, bird aha tekrar etmesin diye söylüyoruz.’’ Diyor. Biz tarihe not düşmek ve yalın bir gerçeği bir kez daha tüm dünyaya ilan etmek için söylüruz: Dünya tarihinin en soykırımcı devleti Amerika’dır.