Dünya bu son dakika haberini konuşuyor! Koronavirüs yine mutasyona uğradı, 17 milyon vizon öldürülecek...



Dünya Danimarka’dan gelen son dakika haberini konuşuyor! Koronavirüs salgını tüm dünyada etkilerini arttırarak göstermeye devam ederken, Danimarka’da, üretim tesislerinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) insanlara yayılabilen mutasyona uğramış bir versiyonu tespit edildi.



Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen durumun çok ciddi olduğunu belirtti. Mutasyona uğramış bu virüsün önüne geçilmezse, gelecekteki bir Kovid-19 aşısını potansiyel olarak etkisiz hale getirebileceği belirtildi.



Dünya bu son dakika haberini konuşuyor: Koronavirüs yine mutasyona uğradı | 17 milyon vizon öldürülecek Dünya bu son dakika haberini konuşuyor! Danimarka'nın kuzey Jutland bölgesindeki vizon çiftliklerinde ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde birkaç aydır yeni tip koronavirüs salgınları ortaya çıkıyor. Ancak, dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi olan Danimarka'da vakalar hızla yayılıyor. Bunun sonucunda ise virüs vizonlarda mutasyona uğrayarak daha güçlü bir yeni tip koronavirüs ortaya çıktı. Yetkililer insanlara geçebilen virüs nedeniyle 12 kişinin enfekte olduğunu açıkladı.



POTANSİYEL AŞILARI ETKİSİZ HALE GETİREBİLİR



Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, yaptığı basın toplantısında durumu çok ciddi olarak niteleyerek, mutasyona uğramış virüsün vücudun antikor oluşturma yeteneğini zayıflattığını ve Covid-19 için geliştirilmekte olan mevcut aşıları potansiyel olarak etkisiz hale getirdiğini açıkladı. Dünya bu son dakika haberini konuşuyor: Koronavirüs yine mutasyona uğradı | 17 milyon vizon öldürülecek



"DÜNYANIN GERİ KALANI İÇİN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ VAR"



Frederiksen, "Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dâhil. Bu zorunlu bir karar. Kendi nüfusumuza karşı büyük bir sorumluluğumuz var, ancak şu anda bulunan mutasyonla, dünyanın geri kalanı için de daha büyük bir sorumluluğumuz oluştu" dedi.



17 MİLYON VİZON ÖLDÜRÜLECEK



Bununla birlikte, Polis Şefi Thorkild Fogde, mutasyona uğrayan virüsü yok etmek amacıyla ülke genelinde binden fazla çiftlikte bulunan 17 milyon vizonun hızlı bir şekilde itlaf edileceğini açıkladı. Fogde bunun "çok büyük bir girişim" olacağını söyledi. Dünya bu son dakika haberini konuşuyor: Koronavirüs yine mutasyona uğradı | 17 milyon vizon öldürülecek



"CLUSTER-5 VİRÜS"



Bununla birlikte, Ticaret Bakanı Simon Kollerup, vizon çiftliği sahiplerine ekonomik destek sağlanacağını açıkladı. Toplantıda, mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı belirtildi. Bununla birlikte, Ticaret Bakanı Simon Kollerup, vizon çiftliği sahiplerine ekonomik destek sağlanacağını açıkladı. Toplantıda, mutasyona uğrayan yeni tip corona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı belirtildi.



Sabah Gazetesi İnternet