Afyonkarahisar'ın Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları devam ediyor.rnrnHaftayı genç nesilleri bilinçlendirmeye adayan TEMA İl Temsilcisi Önder Çelik, bu kapsamda Atatürk İlköğretim Okulu 5'inci sınıf öğrencilerinin davetlisi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın Dünya Ormancılık Haftası kutlamaları devam ediyor. Haftayı genç nesilleri bilinçlendirmeye adayan TEMA İl Temsilcisi Önder Çelik, bu kapsamda Atatürk İlköğretim Okulu 5’inci sınıf öğrencilerinin davetlisi oldu. Öğrencileri TEMA ve faaliyetleri hakkında bilgilendiren Çelik, öğrencilerin sorularını da cevapladı. TEMA’nın 71 il 550 ilçede örgütlenmesini tamamlayarak 440 bin üyeye ulaştığını anlatan Çelik, bugün 20. yılını kutlayan TEMA’nın 12 yıldır Birleşmiş Milletler’den amacı bakımından en iyi ve en büyük örgüt ödülü aldığını söyledi.
Öğrencilere TEMA’nın kurucusu BM Çevre Ödülü sahibi Hayrettin Karaca’nın hayatından kesitler anlatan Çelik, Karaca’nın, 80 dönümlük arazisini botanik bahçesine çevirdiğini ve bahçede 14 bin tür bitki tohumu barındırdığını söyledi. TEMA’nın Afyonkarahisar’daki çalışmalarını dile getiren Çelik, Tazlar Köyü’ndeki dev projeyi hayata geçirdiklerini, Sinanpaşa ilçesinde de 5,5 milyon liralık yeni bir proje üzerinde çalıştıklarını söyledi. Dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için daha çok üyeye ihtiyaç duyduklarını ifade eden Çelik, bu konuda öğrencileri desteğe davet etti. TEMA’ya hem resmi internet sitesindeki hem de TEMA temsilciliklerindeki forumları doldurarak üye olabilecekleri bilgisini veren Çelik, çalışmalarıyla arkadaşlarına öncülük eden Melisa Nur Işık’a teşekkür ederek TEMA rozeti taktı.