Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dehasının, düşmanlarının bile takdirini kazandığını, dünya milletlerinin Atatürk'ün önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

İktidar Partisinin Çaresizliği Ortadaİktidar Partisinin Çaresizliği Ortada

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dehasının, düşmanlarının bile takdirini kazandığını, dünya milletlerinin Atatürk'ün önünde saygıyla eğildiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 81'inci yıldönümü dolayısıyla mesaj yayınladı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk Milleti'nin en buhranlı zamanlarında 'Ben varım' diyerek büyük bir sorumluluk alarak, Türk halkına önder olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "Mustafa Kemal Atatürk'ün dehası, düşmanlarının bile takdirini kazanmış, dünya milletleri Atatürk'ün önünde saygıyla eğilmiştir. Atatürk'ün bir dünya lideri olduğu Birleşmiş Milletler'e bağlı UNESCO tarafından da tescil edilmiştir." dedi.

Atatürk'ün tüm mazlum milletlerin umudu olduğunu belirten Köksal, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Partimizin ilk Genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk'ün 81'inci vefat yıldönümündeyiz. Atatürk, yaşadığı dönemde Ortadoğu ve Balkanlar'da barış zemini oluşturmuş, mazlum milletlere örnek olmuştur. Mustafa Kemal Atatürk, özgürlük ve bağımsızlığı ilke edinmiş, büyük bir siyaset adamıdır, büyük bir komutandır, Milli Mücadele'nin lideridir. Atatürk'ün söylediği gibi muhtaç olduğumuz kudretin damarlarımızdaki asil kanda olduğunu unutmayarak, Mustafa Kemal'in izinde, Mustafa Kemal'in askerleri olarak tam bağımsız, demokratik ve laik Türkiye mücadelemizi sürdürüyoruz." ifadelerini kullandı.

Atatürk'ün, yaşadığı devrin çok ötesinde bir kişi olduğunu dile getiren Köksal, Atatürk'ün, Türkiye için önerdiği tüm fikirlerinde haklı çıktığını söyleyerek, "Zor zamanların lideridir Atatürk. Milletin en umutsuz zamanında istiklâl yolunda mücadele etmiş, dava arkadaşlarını da bu konuda yüreklendirmiştir. Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'in ve CHP'nin neferleri olarak Atatürk'ün ilkelerinden vazgeçmeyerek ülkemize sahip çıkacağız. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan Cumhuriyetimize sahip çıkıyoruz. Atatürk ilkeleri, yolumuzu aydınlatıyor. Biz Atatürkçüyüz, Atatürkçülük'ten taviz vermeyeceğiz. Bu inançla, Büyük Atatürk'ü saygıyla selamlıyor, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum." diye konuştu.