AFYONKARAHİSAR (AA) – Afyonkarahisar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından Dumlupınar Üniversitesi bünyesinde oluşturulan Arama, Koruma ve Kurtarma Topluluğu’na 8-17 Aralık’ta ”Afetlerde Temel Arama ve Kurtarma Eğitimi” verildi.
Afyonkarahisar AFAD Müdürü Mehmet Buldan, yaptığı yazılı açıklamada, 50 saatlik eğitim programına 32 kulüp üyesinin katıldığını kaydetti.
Buldan, şunları bildirdi:
”Teorik olarak afet ve acil durum yönetimi nedir- Hafif arama ve kurtarma, ilk yardım, enkazda çalışma prensipleri, sel, çığ, yangın, kriz merkezi ve resmi kurumlarla ilişkiler, ekiplerin göreve sevki konularını müteakiben uygulamaları olarak arama ve kurtarma malzemelerinin tanıtımı ve uygulaması, enkazda çalışma, üst katlardan kurtarma, kuyudan kurtarma, enkazda gece çalışması, çadır kurma, yaralıların sedyeye alınması ve sedye bağlama, kurtarmada kullanılan düğümler, trafik kazalarına müdahale konularında uygulamalı eğitimler müdürlüğümüz uzman ekiplerince verildi. Eğitim sonunda kursiyerlere uygulamalı ve yazılı sınav yapılarak başarılı olan kursiyerlere katılım belgesi verildi.”