Anı kitabı 80 Yılı Aşan Bir Ömür’den Notlar’ı yayınlayan Gazeteci H. Hakkı Özsoy Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

Anı kitabı 80 Yılı Aşan Bir Ömür’den Notlar’ı yayınlayan Gazeteci H. Hakkı Özsoy Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın konuğu oldu.

 

Kitabının ilgi görmesinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Gazeteci Özsoy, “Okuyan herkes kendi yaşamıyla ilgili kitaptan bir bölümle bağ kuruyor. Bu beni çok mutlu etti. Anılarımı kronolojik sıralama ile yazmadım. Fakat okurken şunu gördüm ki kendiliğinden güzel bir sıralama ortaya çıkmış” dedi.

 

Samimi bir dil kullandığımı düşünüyorum

Anılarını yazma nedenini gençlere faydalı olmak olarak açıklayan Gazeteci H. Hakkı Özsoy, “Ben yaşamım boyunca çok çalıştım. 80 yılı aşan ömrümün özetini, hatıralarımı gençlere faydalı olmak için kaleme aldım. Samimi bir dil kullandığımı düşünüyorum. Bu samimi dili gönlüm yansıttı. Benim için maddi değerler değil, manevi değerler hep ön planda olmuştur. Bu durum bana yaşamım boyunca önemli kazanımlar sağladı. Bir anlamda bu kazanımları kitaba geçirmiş oldum” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

Menderes ve İnönü’yü yakinen tanıdım

Anılarının ilimizin geçmişine de ışık tuttuğunu söyleyen Özsoy, “Dedemin Akmescit Mahallesi’ndeki Evi Ağa eviydi. Babam ve amcamlar her konuda dedemle istişare ederlerdi. Geniş ailenin tüm güzelliklerini bu evde yaşadık.Çok güzel bir çocukluk sonrası iş hayatına başladık.İş hayatı içinde sivil toplum kuruluşlarında önemli görevler üstlendik.Menderes’in elini öpme nasip oldu.İnönü nün iki gün boyunca şoförlüğünü yaptım.Demirel ile Özal ile yakın istişarelerde bulundum.Siyasette vefa görmeyince kısa süren sisi hayatımıza da noktayı koyduk.Ama günümüzde siyasetçiler ve idareciler başarılı işere imza atıyor.Veysel Eroğlu bilim adamlılığının da getirdiği tevazu ile Afyonluların gönüllerine giriyor.Valimiz Gökmen Çiçek gençliğin getirdiği enerji ile müthiş çalışıyor.Afyon için çalışanlara her daim duacıyız” dedi.

 

Sezer ve Başbuğ sınıf arkadaşım

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ ile sınıf arkadaşı olduklarını anlatan Hakkı Özsoy Aile Yılı ile ilgili önemli mesajlarda verdi. Asırlardır Ailenin temel taşı olarak algılandığını anlatan Özsoy, “Kitabımda da yazdım.Saraydan gelin alma yolu vardır.Benim ninem de böylesi bir gelin olarak Sinop tan Afyon’a gelen kadındır.Gelirken saray genç kızın çeyizini varıncaya dek her türlü ihtiyacını karşılardı.Ninem ilk kez Afyon’a dikiş makinesi getiren kişidir mesela.Dahası belirli aralıklarla o saraydan çıkan ve yurdun dört bir yanına dağılan gelinler saraya 1 haftalığına tekrar misafir edilir ve yaşadıkları yörenin meseleleri hakkında bilgi alınırdı.Yine hali vakti yerinde olanlar fakir kızları evlerine alır evlilik yaşına kadar bakımını sağlar ve evlendirilirdi.Bu uygulama sayesinde evlilik toplulumuzda çok önemli ve değerlidir” dedi.