DSİ (Devlet Su İşleri) Genel Müdürü Akif Özkaldı Bolvadin’de bir dizi ziyaretlerde bulundu. Kurucaova Göletini ziyaret eden Akif Özkaldı’yı Bolvadin Belediye Başkanı Nazmiye Kılçık, Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Musa Pektaş, Başkan Yardımcısı Sadık Bosnalı, İl Genel Meclis Üyesi Derviş Aynacı, Hayırsever İşadamı Ceylan Emet, Eber Gölü Yaşatma Derneği Başkanı Ö.Faruk Kalay ve Kurucaova Köyü Muhtarı karşıladı.   Kurucaova Göleti inşaatını gezen Özkaldı burada yaptığı açıklamada: “Bolvadin’in sulanır arazisini artırmak için çaba sarf ettiklerini, Göletin tamamlanmasıyla birlikte 50 dönüm arazisinin sulanır hale geleceğini” belirtti.
PEKTAŞ: ÖNCELİĞİMİZ İÇME SUYU, EBER GÖLÜ VE SULU TARIM   Burada yapılan toplantıda Bolvadinle ilgili tüm yatırımlar masaya yatırıldı: DSİ projeleri hakkında bilgi veren Bolvadin Ak Parti İlçe Başkanı Musa Pektaş yaptığı konuşmada: “Önceliğimiz İçme Suyu,Eber Gölü ve Sulu Tarımdır.Kurucaova Göletinin % 30’luk kısmı tamamlandı, Kemerkaya Yedikapı Göleti’nin ihalesi yapıldı, inşaat çalışmaları yakında başlayacak. Öte yandan Eber Gölümüzü kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Eber gölümüzü devamlı beslemek için su kaynağı araştırılmasını talep ediyoruz. Bolvadin’in içme suyu problemi için Su Birliği oluşturma çalışmaları devam etmektedir.Hedefimiz halkımıza kaliteli içme suyuna kavuşturmak.Kapalı Sistem Sulama projelerimize hız verilmesi noktasında desteklerinizi bekliyoruz. İlçemize yapılması planlanan Göletler, sulama projeleri, Taşkın Korumalar için verdiğiniz destekten dolayı şahsınız nezdinden tüm DSİ çalışanlarına ve özellikle Bakanımız Veysel Eroğlu’na teşekkür ederim.” dedi.
ÖZKALDI:AFYONKARAHİSAR YATIRIMLARDA HAKETTİĞİ PAYI ALIYOR   Akif Özkaldı ise yaptığı konuşmada: “1000 günde 1000 baraj sloganıyla hareket ettiklerini, Ülkemizin dört bir yanını barajlarla, göletlerle donattıklarını, Hükümetin kendilerine aktardığı ödeneklerle gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Sayın Bakanımız Prof.Dr.Veysel Eroğlu’nun talimatlarıyla Afyonkarahisar’ı da yatırımlar noktasında hakettiği payı aldığını ifade etti. Bolvadin’e yapılan yatırımları adım adım takip eden Bolvadin Ak Parti İlçe Teşkilatını bu konuda tebrik ediyorum. Bolvadin’e Özburun Göleti, Kurucaova Göleti, Kemerkaya Yedikapı Göleti gibi dev tesislerin yanı sıra, bir çok alanda taşkın koruma ve damlama sulama sistemleriyle tarımda sulanır arazinin artırılması için çalıştıklarını belirtti. Bolvadin’in içme suyu problemini çözmek amacıyla da çalışma yürüttüklerini bu kapsamda proje ihalesinin yapımını programa dahil ettiklerini, Çay ilçesindeki göletin yapımı aşamasında Çay-Bolvadin ve Dişli Kasabası içme suyu probleminin çözülmüş olacağını belirtti. Eber Gölünün Bölgenin Akciğeri gibi gördüklerini Öncelikle gölün su hacminin, gelen suyun kalitesinin ve bölge insanına geçim kaynağı oluşturacak şekilde kurtarılması için çaba sarf ettiklerini, ” belirtti.