Çığrı Barajı ve Elvanpaşa Göleti tamamlandı.

DSİ Afyonkarahisar’a yaptığı yatırımlarla ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor. Afyonkarahisar ili ve ilçelerinde ilimizde son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

Büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının karşılanması hedeflenen “GÖLSU” projesi kapsamında Afyonkarahisar ilimizde nasibini aldı.

Hizmetler bütün hızıyla devam edecektir  

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü insanların en hayati ihtiyacı olan içmesuyu temini hizmeti ve yine insanların can ve mal emniyetini sağlayan suyun zararlarından koruma görevi, temiz enerjinin kaynağı olan HES yatırımları, gıda güvenliğinin teminatı olan sulu tarıma yapılan yatırımları ile doğrudan insanımıza hizmet etme gibi bir misyonu bulunduğunu ifade eden DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Su ve toprak kaynaklarımızdan yararlanıp zararlarından korunmak maksadıyla özveri ile çalışan DSİ ailesi ülkemiz ekonomisi ve sosyal hayatına büyük hizmetler sunmuş olup, önümüzdeki süreçte de bu hizmetler bütün hızıyla devam edecektir.     

Göç önleniyor

DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. ’dedi.

Başmakçı Çığrı Barajı Tamamlandı

 

Başmakçı Çığrı Barajının gövde dolgusunun tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, Çalışmaları tamamlanarak su tutulan Başmakçı Çığrı Barajının bütün bileşenlerinin tamamlanması ile depolanacak su ile 4.810 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Barajın gövde dolgu imalatları tamamlanmış olup, kret düzenleme imalatları devam etmektedir. ‘dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden 41 metre yüksekliğe sahip ve 1.65 milyon metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Başmakçı Çığrı Barajının Sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artacağını, hem de yörede ürün çeşitliliğinin sağlayacağının altını çizen Genel Müdür AYDIN, ’Barajın ve Sulamasının da tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 5.291. 000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti.

Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin Gövde Dolgusu Tamamlandı

Diğer taraftan Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin de gövde dolgusunun tamamlandığının müjdesini veren DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, Çalışmaları tamamlanarak su tutulan Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin bütün bileşenlerinin tamamlanması ile depolanacak su ile 1.870 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacaktır. Gölet’in Gövde dolgu imalatları tamamlanmış olup, kret düzenleme ve vana odası imalatları devam etmektedir. ‘dedi.

Bölge İnsanına Ek Gelir Sağlanacak

Temelden 26,5 metre yüksekliğe sahip ve 490.000 metreküp suyun depolanmasını mümkün kılacak Sinanpaşa Elvanpaşa Gölet’inin Sulamasının da tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte hem tarlalardaki verim artıracak, hem de yörede ürün çeşitliliğini sağlayacaktır. Baraj ve Sulamasının tamamlanması ile 2018 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 2.057. 000 TL katkı sağlanmasının hedeflendiğini belirten DSİ Genel Müdürü Mevlüt AYDIN, ’Son olarak bu projelerin yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi