10 Şubat 2020 tarihinde kurulan Demokratik Sol Halk Partisi, bir siyasi parti tarafından ismine yapılan itiraz sonucunda Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kararı üzerine ismini değiştirdi. DSHP, adını Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) olarak değiştirerek, açılımını “Bülent Ecevit’in Partisi” olarak değerlendirdi. Bugün itibariyle de Yargıtay’ın siyasi partiler listesinde Demokratik Sol Halk Partisi (DSHP), Barış ve Eşitlik Partisi (BEP) olarak yer almaya başladı.

 

DSHP Başkanlık Kurulu Genel Başkan Hüseyin Alpay’ın başkanlığında geçtiğimiz hafta toplanarak Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın aldığı kararı değerlendirdi. Yapılan toplantıda Yargıtay’ın istediği bazı tüzük değişiklikleri ile parti isminin değiştirilmesi ele alındı. DSHP Başkanlık Kurulu gerekli tüzük değişikliklerini ve isim değişikliğini oylayarak kabul etti ve karara bağladı.

 

GENEL BAŞKAN ALPAY: ECEVİT’İN DEMOKRATİK SOL İLKELERİ BEP’TE YAŞIYOR

 

Buna göre DSHP’nin yeni adı “Barış ve Eşitlik Partisi” oldu. Kısa adı BEP olan partiden yapılan açıklamada, kendilerini “Bülent Ecevit’in partisi” olarak ifade ettikleri belirtildi. BEP Genel Başkanı Hüseyin Alpay ise yaptığı açıklamada, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi doğrultusunda gerekli tüzük değişikliklerini yaptıklarını belirterek şunları söyledi:

 

“10 Şubat 2020’de kurulan Demokratik Sol Halk Partisi, Bülent Ecevit’in maddi ve manevi mirasını tüketen bir parti tarafından Yargıtay’a şikâyet edilerek, isminin değiştirilmesi yönünde talepte bulundu. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın istemi üzerine biz de yetkili kurullarımızı toplayarak partimizden istenen bazı tüzük değişiklikleri ile isim değişikliğini yerine getirdik. Bugün itibariyle Yargıtay’ın listesinde adımız BARIŞ ve EŞİTLİK PARTİSİ olarak yer almaktadır. Biz bu ismi belirlerken ülkemizin ve dünyanın her zamankinden daha fazla barışa ve eşitliğe ihtiyacı olmasından dolayı kararlı davrandık. Bülent Ecevit’in yaşamı boyunca barışı simgeleyen beyaz güvercinler ve eşitlik adına verdiği mücadeleler bizim esin kaynağımız oldu. Ecevit’in işçilerin hak mücadelesindeki rolü ve Türkiye için önemi tartışılmaz. Dolayısıyla Barış ve Eşitlik Partisi BEP’in bir bakıma açılımı da ‘Bülent Ecevit’in Partisi’ olarak değerlendirilebilir. Partililerimiz ve bizler BEP’i böyle okuyor ve anlıyoruz. Türkiye’de Bülent Ecevit’in Demokratik Sol ilkeleri ışığında politika yapan tek parti Barış ve Eşitlik Partisi’dir. Yurttaşlarımızı Ecevit’in tek temsilcisi olan BEP’e, Bülent Ecevit’in Partisi’ne, yani barış ve eşitlik mücadelesinde birlikte olmaya davet ediyoruz.”