İYİ PARTİ AFYONKARAHİSAR BELEDİE BAŞKANLIĞI ADAY ADAYI

DR. MAHMUT KOÇAK KİMDİR?..



Afyonkarahisar’da geniş bir ailenin en küçük çocuğudur. Kendisi Tıp Fakültesi mezunu aslen doktordur. Sağlık Kurumları Yönetimi üzerine yüksek lisans ve Amerika da bu konuda çalışmalar yapmıştır. Ama siyaset ve toplumsal faliyetler onu doktor olmanın ötesinde, yöresine ve ülkesine hizmet eden bir kimlik haline dönüştürmüştür.

Yolsuzlukla mücadele derneği genel başkanlığı yapmış şeffaflığı savunmuştur. Türk kültürünü geliştirmek ve gelenekleri geleceğe taşımak adına Yörük Türkmen Derneklerinin kurucu genel başkanı olmuş ve ülkenin her yerinde örgütlenmesi için çaba sarfetmiştir.

Uzun bir süre bürokraside sağlık Bakanlığı nda üst düzey sorumluluklar üstlenmiştir.

1999 Genel seçimlerinde Bağımsız olarak çok yüksek bir oy almış sandık başı oyunlarla milletvekilliğini kaybetmiş, halk büyük bir üzüntü yaşamıştır. 2002 genel seçimlerinde AK Parti’ den milletvekili olmuştur. İçerde demokrasinin geliştirilmesi, dışarda ise ABD, Afganistan ve Kafkaslar konusunda fedakarca çalışmalara imza atmıştır. Afganistan çalışmaları nedeniyle dönemin TBMM Başkanı tarafından NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ’ne aday gösterilmiştir.

Koçak 2004 yılında bir düşünce kuruluşu olan Politika Merkezi’ni Ankara’da kurmuş ve onlarca toplantı, sempozyum, konferans düzenlemiş, ülke çapında araştırmalar yapmış ve kamuoyu ile paylaşmıştır. Koçak Ankara ve İstanbul daki etkinlikleri dışında, kendi vilayeti olan Afyonkarahisar’da gerçekten bir fenomendir. Halkın büyük çoğunluğunun birebir tanıdığı bir insandır. Bunda geçmiş yıllardan beri devam eden vatandaşın sağlık problemleriyle yakından ilgilenmesinin yanında babasının bölgenin tanınmış sevilen din alimlerinden olmasının büyük payı vardır.

Koçak tam bir diyalog adamıdır. Kindarlık, küslük, düşmanlık, aşırılık sözlüğünde yoktur. Asker, yargı, iş dünyası, üniversiteler, medya, yurt dışı, yurt içi düşünce kuruluşları kısacası her yer ve kişiyle arası gayet iyidir. Eşi Latife hanım, Uluslararası ilişkiler okumuş Bilkent Üniversitesi mezunudur. Fakülte’nin 3 yılını ABD Houston Üniversitesinde okumuş İngilizce’si gayet iyidir.

Mahmut Koçak Furkan ve Fatih isminde iki evlat babası mazbut bir aile reisidir.

Koçak’ın kürsü hakimiyeti, kendine güveni cesareti büyük mücadeleleri kaldırabilecek potansiyeldedir.

2007 seçimlerinde ve sonrası aday olmamış ülke ve dünya siyasetinde daha etkin rol almak için fikri çalışma içerisine girmiştir. Bu çerçevede arkadaş grupları ile Alternatif Politikalar Merkezi‘nde toplanarak değerlendirmeler yapmakta, Türkiye’de terörü bitirmek, birlik ve kardeşliği daha güçlü kılmak adına önemli projelere imza atmaktadır.