Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

 

İYİ Parti Afyonkarahisar Belediye Başkan Adayı Dr. Mahmut Koçak haftalık olağan basın toplantılarında konuşarak, diğer adaylara üslup çağırısında bulundu. Koçak: “Afyonkarahisar için bir iddia ortaya koyuyoruz. Ben tecrübe ve eğitimimi ortaya koyuyorum. Yurt dışı yurt içi deneyimlerimi, devlet tecrübelerimi ve özel sektör deneyimlerimi Afyonkarahisar halkına hizmet için kullanacağıma söz veriyorum” dedi.

 

MİLLETİN YANINDAYIZ

Koçak, vatandaşın her zaman yanında olacaklarını belirterek: “Milletimizin, bizlerin her konudaki duruşunu görmesi lazım. Bilgimizi, tecrübemizi sınayarak süzgeçten geçirmesi ve ona göre kararlarını vermeleri gerekiyor. Biz alacağımız sorumluluğun farkındayız. Çalışmalarımızı ona göre yapıyoruz. Afyonkarahisar’ı en iyi şekilde yönetmeye talibiz. Yarım bırakılan bütün yatırımları tamamlayacağız. Esnafımızın, işçimizin, vatandaşımızın, işadamımızın yanında olacağız” dedi. Hafta içi CHP yönetiminin yaptığı açıklamaya değinen Koçak, , CHP İl Başkanı’na ve yönetimine teşekkürlerini iletti.

“BEN EĞİTİMİMİ VE TECRÜBEMİ ORTAYA KOYUYORUM”

AK Parti ve MHP’nin adaylarına da üslup çağrısında bulunan Koçak: “Üslubumuzu her zaman dikkatli kullanmalıyız. Biz birbirimizin kardeşiyiz. Ne AK Parti’nin adayı olan Mehmet Zeybek Bey’le,  ne de MHP’nin adayı olan Fatih Çetinkaya ile hiçbir sorunumuz yok.  Bizim tek bir davamız var: Afyonkarahisar için bir iddia ortaya koyuyoruz. Ben tecrübe ve eğitimimi ortaya koyuyorum. Yurt dışı yurt içi deneyimlerimi, devlet tecrübelerimi ve özel sektör deneyimlerimi Afyonkarahisar halkına hizmet için kullanacağıma söz veriyorum. İddialı olmak ayrı, iddiacı, kavgacı olmak ayrı. Biz kavgadan yana değiliz. Bize yapılan sataşmalara cevap vermeyiz. Millet bizden hizmet bekliyor. Bizim sevdamız en sağından en soluna kadar tüm görüşteki vatandaşımızı kucaklamak ve  ayrımcılık yapmama, adaletle hizmet etme davası. Bu süreçte her iki belediye başkan adayının da ayağına taş değmesin. Huzur içinde centilmence bir yarış ile 31 Mart’a ulaşalım” şeklinde konuştu.

“AYAĞI YERE BASAN PROJELER ÜRETİYORUZ”

Daha büyük projelerin müjdesini veren Koçak: “Biz hayali projeleri anlatmaktan ziyade 5 yıl içerisinde bu milletin hizmetine sunabileceğimiz ayağı yere basan projeleri anlatıyoruz. Mevcut kaynaklarımızla yapabileceğimiz ve milletin doğrudan hayatına etki edecek projelere odaklanmamız lazım” dedi.

 

“TOPLU TAŞIMAYI İYİLEŞTİRECEĞİZ”

Ucuz, hızlı ve kaliteli ulaşımı hedeflediklerini belirten Koçak: “Mevcut toplu taşımayı iyileştireceğiz. Ucuz, hızlı ve daha kaliteli ulaşım imkanlarını sektörün bileşenleri ile konuşup karara bağlayarak, şehrimize herkesin mutlu olacağı bir ulaşım politikası hazırlayacağız. Akıllı trafik sistemi, çok katlı yeraltı otoparkları, akış yönüne göre oluşturulacak tek yönlü caddeler, prestij cadde uygulaması, çağdaş ve geniş kaldırımlar, modern kent ışıkları ile rahat ve güvenli trafik akışı sağlayacağız. Her yıl bir araya gelerek Afyonkarahisar’ın ulaşım politikasını belirlememiz gerekiyor. Herkesin fayda göreceği bir ulaşım sistemi yaparak vatandaşımızı rahatlatacağız. Şehir içindeki resmi dairelerin, şehrin kenarlarına taşınması için gerekli girişimlerde bulunacağız. Fatura ödeme noktalarını mahalle merkezlerine çekeceğiz. Trafik akıllı ışıklandırma ile yönetilecek. Ağaçlandırma ve ışıklandırma sayesinde ailecek güvenle yürüyebileceğiniz bulvarlar oluşturacağız. Akıllı kent ve prestij cadde uygulaması getireceğiz” dedi.

1000 ARAÇLIK OTOPARK GEREKİYOR

Otoparkların en acil ihtiyaçlardan olduğunu ifade eden Koçak: “Acil olarak şehrin en az 3 yerine, 750-1000 araçlık otoparklar kurulması gerekiyor. Çok katlı yeraltı otoparkları yaparak trafiği rahatlatacağız. Şehrimizin en büyük ve en önemli sorunlarından biri olan trafik sorununu kökten çözeceğiz. Bunun için şehrin en az 3 önemli noktasında modern, güvenli ve ucuz yeraltı otoparkı yapacağız. Şehrin içindeki otoparklar çok pahalı. Vatandaşımızın cebini de canını da yakıyor. Göreve geldiğimizde ilk işimiz vatandaşımızın ciddi anlamda canını sıkan trafik problemini çözmek olacak” dedi.

“AKILLI TRAFİK SİSTEMİ GETİRECEĞİZ”

Afyonkarahisar’da yeni başlamış olan akıllı trafik sistemi için sevindirici olduğunu belirten Koçak: “aklın yolu bir” dedi.

Koçak: “Kavşaklarda başlayan bu uygulamanın devamını getireceğiz. Devlette devamlılık esastır. Şehrin tamamında akıllı trafik sistemine geçeceğiz. Bekleme sürelerini en aza indireceğiz. Şehrin tamamında Akıllı Sinyalizasyon Sistemi’ne geçerek, kavşakların plan süreleri, trafik hacmi ve kuyruk uzunluğuna göre farklı sürelere göre çalışmasını sağlayacağız”.

“Akıllı Sinyalizasyon Sistemi adlı akıllı kent uygulamasının işleyişi fiber optik, DSL ve 3G/EDGE/GPRS gibi haberleşme alt yapıları ile yol ağındaki ortalama taşıt gecikme sürelerini ve ortalama durma sayılarını en aza indireceğiz. Şehrimizi ortak akılla yöneteceğiz” diyerek projeyi şehrin tamamında uygulamayı hedeflediklerini belirtti.

 

YERİNDE ÇÖZÜM

Her projelerinin yeni bir istihdam kapısı olduğunu ifade eden Koçak: “Sabit ödemelerinizi şehre inmeden, mahallenizde yapabileceğiniz Tahsilat Merkezleri yapacağız. Vatandaşımız sadece fatura ödemesi yapmak için şehrin merkezine inmek zorunda kalmayacak. Mahalle merkezlerine kuracağımız tahsilat merkezlerinde elektrik, telefon, su, doğalgaz, Afjet ve internet gibi tüm ödemeler yapılabilecek. Online ödeme merkezlerimiz haftanın 7 günü vatandaşımıza hizmet verecek” dedi.

 

AKILLI BİSİKLET UYGULAMASI

Makam sahiplerinin de Akıllı Bisiklet Uygulamasını kullanması ile milletle devletin kaynaşmasını sağlayacaklarını söyleyen Koçak: “Kuracağımız akıllı bisiklet uygulaması ile ulaşımı kolaylaştıracağız. Akıllı kent uygulamalarının en önemli parçalarından biri Bisikletli Ulaşım Sistemi olacaktır. Üniversitemizde bulunan bisiklet kulübü ile birlikte çalışacağız. Özgür kart, İyi Kart, Mor Beyaz Kart, Ulaşım Kartı ya da herhangi bir kredi kartı ile istediği bisiklet parkından kiralayıp, dilediği yere gidebilecek. Bu uygulama kiralama ve takip olmak üzere iki süreçten oluşacak. Takip süreci bisikletler üzerinde mevcut olan GPS verici sayesinde yapılacak. Bir noktadan alınan bisiklet başka bir park yerine bırakılabilecek. Hazır ol Afyonkarahisarlı kardeşim, şehrimiz çok değişecek” şeklinde konuştu.

 

BEGÜS

“Vicdanla teknolojiyi birleştireceğim” şeklinde adlandırdığı BEGÜS projesini anlatan Koçak: “Hayata geçireceğimiz akıllı kent uygulamalarını mobese ve güvenlik sistemleri ile birleştirerek yönetimini tek merkezde toplayacağız. Merkezimiz AFAD ve 112 Acil Müdahale Merkezi ile işbirliği içinde çalışacak. Otobüslerimiz, duraklarımız, parklarımız, caddelerimiz, 7/24 kamera gözetiminde olacak. Gözümüz sokaklarda, kulağımız evinde yalnız yaşayan yaşlılarda, engellilerde olacak. Her türlü acil durumda diğer kurumlarla koordineli şekilde müdahale edilecek” ifadelerini kullandı.

 

MODERN DURAKLAR

Modern duraklar ile vatandaşın otobüs ve dolmuş beklerken mağdur olmayacaklarını belirten Koçak: “Yazın serin, kışın sıcak, internet bağlantılı, modern, akıllı otobüs ve dolmuş durakları yapacağız. Kentin her yerine kapalı, klima sistemli, yazın serin, kışın sıcak, ücretsiz Wİ-Fİ internet bağlantılı, güvenli, kapalı, estetik otobüs ve dolmuş durakları ile yolculuk için beklerken sıkılmayacaksanız. Vatandaşımız otobüsün kaç dakika sonra durakta olacağını ekrandan takip edebilecek” dedi.

YAŞLI BAKIM VE ENGELLİ KOORDİNASYON MERKEZİ

Yaşlı ve engelli vatandaşlar için kuracakları koordinasyon merkezi projesini anlatan Koçak: “Kuracağımız akıllı sistem ile bakıma muhtaç yaşlılarımızı ve engellilerimizin 7/24 yanında olacağız. Akıllı yaşlı bakım ve engelli koordinasyon Merkezi adlı akıllı kent uygulaması ile evlerinde yalnız yaşayan vatandaşların sağlık durumlarının dijital ortamda takip edilmesi ve gereken durumlarda ilgili sağlık yetkilisine haber verilmesi sağlanacak. Acil durum butonları, akıllı ilaç kullanım kutuları gibi birçok akıllı sistem ile uzaktan tansiyon ölçümü, nabız ve kalp atışları, şekerinin ölçümü yapılabilecek. Yaşlı vatandaşımızın ev içerisinde düşmesi gibi durumlarda titreşimlere duyarlı bel ünitesi ile çağrı merkezine anında sinyal gidecek ve çağrı merkezi yaşlı destek ekiplerini oraya yönlendirebilecek. Hayatı kolaylaştırıyoruz. Sosyal belediyeciliği zirveye taşıyoruz” dedi.

 

AKILLI REKLAM

Akıllı reklam projesi ile Afyonkarahisar’ın dijitalleşmesinde önemli bir adım olacağını ifade eden Koçak: “Şehirdeki yeni reklam alanları akıllı led panolarına dönüşecek. Her alanda büyük ve modern kentlerde hangi uygulama varsa şehrimizde de olacak. Akıllı reklam uygulamalarına geçilerek, led ekran alanlarına tasarımlar ya da hareketli reklamalar internet üzerinden yüklenebilecek. Kurumsal reklam alanlarımız olacak” dedi.

DİJİTAL DANIŞMA MERKEZLERİ

Koçak yerli ve yabancı turistler için önemli bir yol gösterici olan dijital danışma merkezlerini şu sözlerle anlattı: “Şehrin farklı noktalarına yerleştirilecek dijital danışma noktalarında vatandaşımız ilimizle ilgili her bilgiye ulaşabilecek. Güncel haberler, turistik yerler, nöbetçi kurumlar tek tıkla vatandaşımızın hizmetinde olacak. Afyonkarahisar’ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler şehrimizin tarihi ve turistik yerlerinin rotalarına rahatlıkla ulaşabilecekler. İlimiz dijitalleşecek ve bilgiye ulaşım kolaylaşacak”.