TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar'daki sendika temsilcileri ile bir araya geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (Hak-İş) bağlı; Hizmet-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Erkuş, Hak-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Gürbüz ve Türk Diyanet Vakıf-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Cengiz Kılınç'ı ziyaret etti.

DEVLETİMİZİN VE MİLLETİMİZİN YANINDAYIZ

İlk olarak Hizmet-İş Sendikası Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret eden TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Özgür, Şube Başkanı Kemal Erkuş, Şube Başkan Yardımcısı Abdülkadir Ceylan Evsen ve Şube Başkan Yardımcısı Selçuk Turmuş'la görüştü.

Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Kemal Erkuş sendika faaliyetleri hakkında bilgiler vererek, "Hizmet-İş Sendikası olarak 45 yıldır devletimizin ve milletimizin yanındayız. Tarifi zor bu acı günlerde de milletimizle dayanışma halindeyiz. Bugünleri de birliğimizle, dirliğimizle aşacağımıza inanıyoruz. Sendikamız kararlılık, duyarlılık, disiplin, sabır, ilkeler ve etik değerlerle hareket düsturundan hiçbir zaman taviz vermeden mücadelesine devam etmektedir." dedi.

HAK-İŞ VE HİZMET İŞ'İN OLDUĞU YERDE KARDEŞLİK VARDIR

Ziyarette yer alan Hak-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı İbrahim Gürbüz'de TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür'e nazik ziyareti nedeniyle teşekkür ederek, "Hak-İş ve Hizmet-İş sendikaları olarak üyelerimizin refahı için çalışıyoruz. Bizim olduğumuz yerde kavga değil kardeşlik vardır. Sendika olarak toplu iş sözleşmelerinde her zaman masa başında uzlaşı sağlarız." şeklinde konuştu.

ÖNCE ÜLKEM DİYORUZ

Dr. Ersan Özgür, daha sonra Türk Diyanet Vakıf-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Cengiz Kılınç ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti. Başkan Kılınç ziyareti nedeniyle Dr. Özgür'e teşekkür ederek, "Sevgili Peygamberimiz’in 'Hayra vesile olan, hayır yapan gibidir' sözünden hareketle, sendikal faaliyetlerimizde hayırlı işlerin oluşması için çaba sarf ediyoruz. Kamu çalışanlarının atama, nakil, unvan değişikliği veya memuriyetle ilgili işlerinde liyakat, ehliyet ve hakkaniyet hakim olmalıdır. Kamu çalışanları hak ettikleri yere kendi hakları ve bilgileri ile gelebilmelidir. Birilerine veya bir yerlere yakın olmak ayrıcalık olmamalıdır. Biz bu düşünceyle önce ülkem diyen, ilkeli, kararlı, sorumlu ve ahlaklı sendikacılığın adresiyiz." diye konuştu.

SENDİKALAR ÇALIŞANLARIN ÖZLÜK VE SOSYAL HAKLARI İÇİN ÇABA SARF EDİYOR

Sendika başkanları ve yönetim kurulu üyelerine misafirperverlikleri için teşekkür eden TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, "Afyonkarahisarımızda faaliyette bulunan sendikalarımızla bir araya gelmeye devam ediyoruz. Sendikalarımız çalışanlarımızın sosyal, ekonomik hak ve çıkarlarını korumaktadır. Çalışanların sorunlarını çözme amacıyla faaliyetlerini sürdürmektedirler. Sendikalarımız demokrasinin vazgeçilmez unsurları olarak, çalışanların sadece özlük haklarını değil, sosyal haklarını da elde edebilmesi için önemli çaba sarf etmektedirler. Sendika ziyaretlerimiz kapsamında kıymetli başkanlarımızla bir araya gelerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk." ifadelerini kullandı.