TBMM Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’ı ziyaret etti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür, Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’ı ziyaret etti.

KENT KONSEYİ HALKIN SORUNLARIYLA BİRE BİR İLGİLENİR

Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Kent Konseyi’nin işleyişi ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Yasan, “Kent Konseyi kamu ile halk arasında köprü vazifesi görmektedir. Kent Konseyi görevini bu anlamda tam olarak yapabilse halk Kent Konseyine gelecek sorunları dinleyecek sonra kendi de bir iki katkıda bulunarak bunu daha iyi bir şekilde idareye götürüp bunun çözümü yönünde çareler arayacak. Ama Türkiye genelinde Kent Konseyleri sadece belirli günlerde mesajlar yayınlayan bir kurum olarak görülmüş. Örneğin Engelliler Günü’nde bir yemek verilmiş. Sadece bu tür şeyleri yaparak Kent Konseyi çalışmalarının amacına ulaştığı sanılıyor. Ama aslında bahsettiğim gibi Kent Konseyi halkın içerisinde halkın sorunlarıyla bire bir ilgilenendir. Onların sıkıntılarını not alıp, rapor haline getirip idareye götürüp bunun sonuçlanması hususunda çalışmalar yapması gerekmektedir. Bunu yaparken sivil toplum kuruluşlarıyla da işbirliği içerisinde olması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

KENT KONSEYLERİ VATANDAŞIN SESİ, ŞEHRİN KALBİDİR

Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür ise Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan’a kendisi kabulü nedeniyle teşekkür ederek, “Kent konseylerinin katılımcı bir yaklaşımla kentteki tüm paydaşları bir araya getirerek kente dair sorunları tespit etmesi, bunlara dair önerilerde bulunması ve bu yönde kararlar alması demokrasi ve uzlaşma kültürünün oluşturulması ve azami katılımın sağlanması açısından son derece önemlidir. Bu bağlamda da Kent Konseyleri vatandaşın sesi, şehrin kalbi niteliğindedir. Özellikle Afyonkarahisar'da Kent Konseyi'nin farklı toplumsal kesimlerin çalışmalarına imkân sağlayan, demokratik ve eşitlikçi katılımı yaygınlaştıran, müzakereye dayalı çalışmayı destekleyen bir anlayışla kente hizmet ettiğini görüyoruz. Sizin aracılığınızla Kent Konseyi’ne emek veren, kent yararına gönüllü çalışan tüm hemşehrilerime yaptıkları ve yapacakları hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Ziyaret sonunda, Kent Konseyi Başkanı Şemseddin Yasan, Kamu Denetçiliği Uzmanı Dr. Ersan Özgür’e Türk Bayrağı hediye etti.