Afyonkarahisar’ın Hocalar ilçesi Devlethan köyünde dört ayaklı civcivi görenler şaşırıyor. Yıllardır çiftçilik ve kümes hayvancılığı yapan 78 yaşındaki Alibey Tanrıkulu, birkaç gün önce yumurtadan çıkan 10 civciv arasında birinin dört ayaklı olduğunu görünce çok şaşırdığını söyledi. Tanrıkulu, “Bu zamana kadar hiç böyle bir şey görmedim, duymadım” dedi. İNCELEME YAPILACAK
Tavuğun doğal ortamda beslendiğini anlatan Tanrıkulu, şöyle konuştu: “Kullandığımız yem aynı. Bu civciv işte dört ayaklı. Allah’ın takdiri diyelim. Veterinerle görüştüm.İncelenmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne teslim edeceğim. Bu civcivin yaşamasını istiyorum.”
Dört ayaklı civcivi şaşkın gözlerle izleyen Devlethan köyü sakinlerinden Yusuf Mercan da, “İlk kez böyle bir şey gördüm. Şaşkınlığım bu yüzden” ifadelerini kullandı.
MİLYONDA BİR GÖRÜLÜR
Hocalar Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Veteriner Hekim Mahmut Tar ise, “Bu olay, doğumsal anomali olarak adlandırdığımız bir olay. Milyonda bir görülen olay diyebiliriz” şeklinde konuştu.