Dolu – Boş Plakalar
Endüstriyel alanda geniş yer kaplayan malzemelerin başında filtre sistemleri yer alır. Temiz ve arıtılmış suya ulaşmak için gerekli adımların yapılması açısından filtre sistemleri büyük bir önem taşır. Filtreler üretim hatlarında ve endüstrinin olduğu pek çok alanda geniş bir yer kaplar.
En temel anlamı ile filtre pres işlemleri endüstriyel atık su arıtmaların arıtılmasını ve katı-sıvı ayrımının yapılmasını sağlar. Filtre presler birçok seçenek ile çeşitli alanlarda büyük görevler üstlenir. Dolu-boş plakalar endüstriyel alanda sıklıkla kullanılan seçeneklerden biridir.  Dolu-boş plakalar özellikle üretim hattında geniş bir kullanım şekli ile karşınıza çıkar.
Arıtma işlemleri söz konusu olduğunda katı maddelerin ayrıştırılması merak konusu olur. Özellikle sıvı ve katı maddeleri bir arada ayrıştırırken filtreler ve filtre bezleri önemli bir role sahiptir. Filtrasyon işlemlerinde aktif olarak rol alan filtre pres plakası önemli ekipmanlar listesinde yer alır.
Filtre pres plakaları genel olarak geniş bir kullanım yelpazesine sahiptir. Başta katı ve sıvı ayrıştırması olmak üzere birden çok alanda dolu ve boş plakalardan yardım alınır. Ayrıca susuzlaştırma ve çamur susuzlaştırma işlemlerinde de dolu-boş plakalar etkin rol oynar
Filtrasyon işlemlerini pratik ve etkili hale getiren pek çok sistem plakalarda standart olarak yer alır. Genel olarak filtre pres plakası çeşitli kullanım alanının yanı sıra farklı türleriyle de kullanıma sunulur. Karşınıza çıkabilecek filtre pres plakalar 3 grupta incelenebilir;
Chamber Tipi Filtre Plaka: Chamber filtre plakalar genel olarak yüksek basınç ve yüksek sıcaklık uygulamalarına uygun özellikleri sunar. Chamber plakalar çoğunlukla maden, mermer arıtma tesisleri ve arıtma tesislerinde sıklıkla tercih edilir. Filtre pres bölmelerinde chamber plakalar yaygın olarak kullanılmaktadır.
Dolu – Boş Filtre Pres Plakaları: Dolu- boş filtre plakaları özellikle süzme işlemine ihtiyaç duyulan sektörlerde geniş bir yer kaplar. Dolu- boş filtre plakalar çoğunlukla özel üretim hatlarında ve kimyacılıkta sıklıkla kullanılmaktadır.
Membran Plakalar: Gözenekli ve ince delikli bir yapıya sahip olan membran plakalar, sentetik malzemelerin bir araya gelmesi ile oluşan bir türdür.  Filtre pres mekanizmasında kek kuruluğunu ideal bir şekilde ayarlamada etkin rol oynar.
2004 yılında filtre pres plakaları ile üretim faaliyetlerine başlayan Eksen Arıtma, filtre pres plakası ve filtre bezi üretmektedir. Müşteri memnuniyeti odaklı hizmet veren Eksen Arıtma kaliteli ürünleri piyasayla buluşturmaktadır. Ürünler hakkında detaylı bilgi almak için eksenaritma.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.