Dolar kuru ne oldu? Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası döviz piyasasında başlayan gerileme sürüyor. Karar öncesi 6.40'lara kadar yükselen dolar dün akşam saatlerinde 6.01 seviyesine kadar geriledi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Dün dolar gün içinde 6.35-37 bandında seyrederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın TESK Genel Kurulunda yaptığı faiz açıklamaları ile ivme kazanmıştı. Merkez Bankası'nın faiz kararıyla ile birlikteyse dolar 6.45 seviyesinden 6.01 seviyesine kadar geriledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası'na yönelik eleştirileri ve faiz artırımına karşı olduğuna ilişkin mesajı doları yukarılara doğru hareketlendirmişti. Bu açıklama sırasında 6.37'lerde olan dolar kuru 6.50'yi devirmişti. Daha sonra ise Merkez Bankasının faiz artışı kararı sonrası şok yaşayan dolar kuru ilk etapta 6.00 liraya geriledi. Ancak daha sonra 6,20 seviyesinin üstüne yükseldi. 

DOLAR 6.15'TE KAPANIŞ YAPTI

Faiz kararı öncesi 6.37 seviyesinde olan dolar kuru kapanışı 6.15 seviyesinden tamamladı. Gecenin ilerleyen saatlerinde de büyük bir değişim göstermeyen dolar kuru yeni günün ilk saatlerinde de 6.10 seviyelerinde seyretti.