Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın dünkü sağlıkta şiddetin engellenmesi ve malpraktis davaları konusunda yaptıkları açıklamalar konusuna , Afyonkarahisar Sağlık- Sen Şube Başkanı Adülkadir Hız afyon yerel basın ve afyonhaber com’a açıklamalarda bulundu.
 
 
Afyonkarahisar Sağlık- Sen Şube Başkanı Adülkadir Hız  yaptığı açıklamada;
“Sağlık çalışanlarına şiddet 2012 yılında bu yana bizim Sağlık- Sen olarak gündemimizde, eski Sağlık Bakanımız Recep Akdağ’la Sağlık’da Şiddete sıfır tölerans adı altında Sempozyum’la biz bunu duyurduk. Ve ilerlemesini sağlamaya çalıştık. Değişik yaptırımlar uygulansın Sağlık’da şiddete diye semposyumlar düzenleyerek kamu oyunu bilgilendirmeye çalıştık.  
 


“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ BİR NEBZE OLSUN NEFES ALACAK”

Bugünlerde de Sağlık Bakanımız ve Adalet Bakanımızın diyoloğu geçmesi ve görüşmesinden çıkan neticede Doktorlarımıza ve Sağlık çalışanlarımıza şiddet uygulayanların cezalandırılması, nasıl cezalandırılması konusunda yeni bir gündem oluştu. İşallah bu yakında kanunlaşarak yürürlüğede girecek, Sağlık çalışanlarımız bir nebze de olsun nefes alacaklar.
 
Sağlık Bakanlığımızın yaptığı açıklamalar doğrultusunda, Sağlıkçılara şiddet uygulayanların hapis cezası ile cezalandırılması konusu ve diğer bizlerin talepleri doğrultusunda gerekirse muayyeneden ücretli olarak yararlanması konularıda gündeme gelmişti, bugün yarın bu kanun olarak yürürlüğe girecek , Sağlık çalışanlarımız bu konuda rahat bir nefes almış olacaklar.

 
 
“SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZ MAĞDUR OLUYORLARDI”

Doktorlarımız ve Sağlık çalışanlarına açılan davalarda , tazminat davaları ve ceza davalar Doktorlar ve Sağlık çalışanları tarafından ödeniyordu. Bu da tedavisine olumsuz yönde etkiliyordu . Doktorlarımızıda olumsuz yönde etkiliyordu. Sağlık çalışanlarımızda mağdur oluyorlardı.Yüklü cezalar çıkıyordu. Bununla ilgili Adalet Bakanlığı ile görüşerek yeni bir kanun’da düzenleme oluşturma çabasındalar. İşallah bu kanun çıkınca daha güzel şeyler olacak. Doktorlarımıza ve Sağlık çalışanlarımıza açılan davalarda tazminat ödemeleri, Sağlık Bakanlığı tarafından bir kurul oluşturularak hata varmı?, yokmu? Veya hatalı ise tazminatın ne tarafın ödemesi gerektiğine dair yeni bir düzenleme yapılacak. Sağlık Bakanlığının oluşturduğu komisyonda hatalı bir durum olursa devlet tarafından ödenmesi konusunda, kasti bir durum olup olmadığına bakılacak. Kasti olursa elbette her kez cezasını çekmeli, ama sağlık’da Doktorlarımızın ve Sağlık çalışanlarımızın kasıtlı bir ihmal yapacağını asla düşünmüyorum. Öğle bir şey olamaz zaten , Sonuçta bu vatandaşa hizmet ve Sağlığını iyileştirmek için mücadele ediyor sağlık çalışanlarımız.


 
“Sağlık çalışanlarımıza daha duyarlı, daha itinalı bir şekilde yaklaşmanızı talep ediyorum”
 
Sağlık çalışanlarımız sizlerin sağlığını düşünerek, sizlere yardımcı olmak amacıyla hastanelerde koşturuyorlar. O kadar yoğun iş yükü altında sizlerin sağlığını düşünerek hizmet vermekteler. Onun için sizlerinde Sağlık çalışanlarımıza daha duyarlı, daha itinalı bir şekilde yaklaşmanızı talep ediyorum” dedi. 
 

“DOKTORLAR 3 GÜN İŞ BIRAKMA EYLEMİ YAPACAK”

14 Mart Tıp Bayramı günü iş bırakan Hekimler vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. İş bırakma eylemine 3 gün boyunca eyleme katılan Hekimlerin Polikınlikleri kapalı olacak diyen, Sağlık Sen Şube Başkanı Abdülkadir Hız’dan edindiğimiz bilgiye göre 14-15-16 Mart tarihlerinde Türkiye geneli tüm doktorların iş bırakma eylemi olcağını belirtti.