Afyonkarahisar’da görülen koronavirüs vakalarındaki artış, vatandaşları korkutuyor. Edinilen bilgilere göre Afyonkarahisar’da koronavirüs vakaları artmaya devam ederken Döğer Kasabası’nda kronik rahatsızlığı olan 1 kişi hayatını kaybetti.



Böylelikle Afyonkarahisar il genelinde toplam vefat sayısı 16’ya yükseldi.

En büyük artış ise Afyonkarahisar Merkez ile İhsaniye ilçesine bağlı Döğer Kasabası’nda oldu.





Dün, İhsaniye İlçe Hıfzıssıhha Kurulundan şok bir karar geldi. Döğer Kasabasında, karantina tedbirlerini çağrıştıran kararlar alındı...



Alınan karar gereği bugünden itibaren İhsaniye'ye bağlı Döğer Kasabasına giriş ve çıkışlar jandarmaya kontrolünde yapılacak. Kasabaya giriş yapacak vatandaşların ateşleri ölçülecek. Sağlık ekipleri kasabada yoğun bir şekilde sağlık taraması yapacak.



Birkaç ailede görülen koronavirüs vakalarının, toplu teravih namazlarının kılınması ile iftar davetlerinde bir araya gelinmesinden kaynaklandığı öğrenildi.



İhsaniye İlçe Hıfzıssıhha Kurulu aldığı kararla yarından geçerli olmak üzere İhsaniye’de normalleşme sürecinde açılan Kahvehane , Kıraathane, Çay Bahçesi,kafeterya ve köy odalarında faaliyetlerin durdurulmasına karar verdi.



Ayrıca Kurul kararıyla,Döğer’den ilçeye ve Afyonkarahisar’a yapılan taşımacılık faaliyetleri de salgın geçene kadar durduruldu. Camilerde öğle ve ikindi namazlarının da kılınması geçici olarak durdurularak, her pazartesi kurulan halk pazarının da kurulması yasaklandı.