AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Avukat Ali Özkaya Türkiye'nin Karadeniz'de yaptığı sondaj faaliyetleri sonucunda doğalgaz rezervinin bulunduğu müjdesi sonrası bazı açıklamalarda bulundu.

 





Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma günü açıkladığı Karadeniz’deki Tuna-1 kuyusunda 320 milyar metreküp doğalgaz bulunduğuna dair müjdesi sonrası Anayasa Komisyonu Başkanvekili Avukat Ali Özkaya bazı açıklamalarda bulundu.

 

Milletvekili açıklamasında “Türkiye'nin cari açık vermesinin en büyük sebeplerinden biri enerjide dışa bağımlı bir ülke olmasıdır. Her yıl yaklaşık olarak 45 50 milyar metreküp arasında doğalgaz tüketimi yapılmakta olup toplamda 40 50 milyar dolar doğalgaz ve petrol ithalatına harcanmaktadır.

 

Böyle bir ortamda Türkiye olarak ülkemizin geleceği açısından önemli bir sürece şahitlik ediyoruz. Milletimizin Sayın Cumhurbaşkanımıza olan güveni ve desteği, Cumhurbaşkanımızın olağanüstü gayret ve çabası ile dünyada söz sahibi olma yolunda büyük bir adım daha atıldı.

 

Büyük devlet olmanın bazı şartları vardır. Bunlardan bir tanesi de enerjide dışa bağımlı olmamaktır. Bu konunun öneminde olan zamanın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Berat Albayrak kendi sondaj gemimiz, kendi mühendisimiz ve yerli ekipmanlarımızla derin sondajlarımıza başlıyoruz demişti. Şimdi bu sondajların sonucu olarak Türkiye önemli bir rezerve ulaştı. İnşallah diğer yapılan sondajlardan da önemli doğalgaz rezervlerine ulaşırız.

 

Söz konusu rezervden elde edilen maddi kaynak sonucunda ülkemiz yatırımlarına daha fazla kaynak aktarabilecek gönül coğrafyasında yer alan kardeş ülke ve gönül dostlarımıza daha fazla el uzatabileceğiz. Ulaşılan kaynakların milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

 

Bu başarılardan dolayı başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a ve çalışmalarda emeği geçen bakanlarımıza, bakanlık çalışanlarımıza hiçbir zaman bizlere olan desteklerini esirgemeyen Aziz Milletimize teşekkür ederim.” dedi