Afyonkarahisar Doğa Koleji  “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kampus binasında Afyonkarahisar iş kadınları (AFİKAD) derneği üyeleri ve Afyonkarahisar’ın önde gelen iş kadınları ile birlikte kahvaltılı etkinlik düzenledi. Afyonkarahisar Doğa Koleji  Kurucularından Mustafa Gül etkinlikte yaptığı konuşmada kadınların önemine vurguladı

Afyonkarahisar Doğa Koleji'nin kadın idarecileri, Kadınlar Günü nedeniyle okul kampusun de Afyonkarahisar’ın önde gelen iş kadınları ve AFİKAD üyeleri ile kadınlar gününe özel bir etkinlik gerçekleştirdi. İlk olarak kahvaltıda bir araya gelen iş kadınlarına hitap eden Afyon Doğa Okulları Kurucularından Mustafa Gül, kadınlar olmasa erkeklerin ticari hayatta başarılı olmasının mümkün olmadığını belirterek, her başarılı erkeğin arkasında başarılı bir kadın olduğuna vurgu yaptı: “Değerli kadınlarımız çok önemli. Hepsinin kadınlar gününü kutluyorum. Sizler olmasanız biz erkeklerin ticari hayatta da başarılı olması mümkün değil. Burada aramızda bulunan bayanlar ticari hayatta da söz sahibi olmuş ve belli bir noktaya gelmiş kişilerden oluşuyor. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda ve ticari hayatınızda başarılar diliyorum. Kadınlar gününüzü kutluyor ve tebrik ediyorum.”

“KADINLAR TOPLUMUN EN ÖNEMLİ YÖNLENDİRİCİ, BİRLEŞTİRİCİ VE KORUYUCU UNSURLARIDIR”

Afyon Doğa Koleji  İlkokul Müdiresi Sunayna Üke de konferans salonunda öğrencilere yaptığı konuşmada kadınların toplumların yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurları olduğunu söyledi: “Kadınlar toplumun en etkili yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının ilerlemesi sosyal adaletin bir şartı olmakla birlikte, sadece bir kadın sorunu değildir. Adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu, kadının ilerlemesidir. Demokratik ve ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan yararlanabiliyor olmaları dolayısıyla büyük önem taşımaktadır”

“KIZ ARKADAŞLARINIZI DIŞLAMAYIN, EKSİK ETEK DEMEYİN!”

AFİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Tülin Helvacıoğlu ise, erkek öğrencilere seslendi: “Kız arkadaşlarınız büyüdükleri zaman anne olacak, kadın olacak. Onun için lütfen kız arkadaşlarınızı hiçbir şekilde dışlamayın. Eksik etek demeyin! Elinin hamuruyla erkek işine bulaşma demeyin!”

Konuşmanın ardından Başkan Helvacıoğlu'na Sunayna Üke tarafından Plaket taktim edildi. Doğa koleji Anaokul Müdüresi Zahide Öksüz tarafından da Helvacıoğlu'na çicek taktım edildi. 

Doğa Koleji tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar  Günü'ne özel olarak yaptırılan pasta kesimi ile proğram sona erdi.

Etkinlik sonunda heyet Triovista Tanıtım ofisinde yapımı devam eden evler gezdirildi.