Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, bütçe eleştirilerine ‘Biz devlete yük değiliz.Diyanet devlete değil, devlet Diyanet'e borçludur.En ücra köşelerde hizmet verenleri üzmek kimsenin hakkı ve ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, bütçe eleştirilerine ‘Biz devlete yük değiliz.Diyanet devlete değil, devlet Diyanet’e borçludur.En ücra köşelerde hizmet verenleri üzmek kimsenin hakkı ve haddi değildir’ dedi. Görmez, Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçesinde düzenlenen Müftü Yardımcıları seminerinde konuştu. Her bütçe görüşmelerinde Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinin manşetlere taşındığını söyleyen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, şöyle konuştu: “Aslan payı yine Diyanet’e, Diyanet’in bütçesi 5 bakanlığa denk’ şeklinde her yıl değerlendirmeler yapılır.En ücra köşelerde hizmet veren, doğumda,ölümde, düğünde hatta küslerin barışmasında halkın yanında olanları üzmek kimsenin hakkı ve haddi değildir.Bu bütçenin yüzde 95.7’si personel giderinden oluşuyor. Biz devlete yük değiliz.Hayırseverlerin yardımı ile ayaktayız.Camileri, müftülük binalarını, Kuran kurslarını hatta bu Kuran kurslarının iaşelerini halkın yardımıyla sağlıyoruz. 90’ı aşkın ülkede hizmetlerimiz var. Bu hizmetlerde devletin tek kuruşu yok. Bunlar vakıflar sayesinde oluyor.Diyanet Vakfı yurt dışındaki hizmetlerin yüzde 49’unu sağlıyor.”
Din hizmeti ve din eğitimi verdiklerini anlatan Görmez, şunları söyledi: “Bu vakıfların yaptığı katma değeri dikkate aldığımızda devlet, diyanete borçludur. Diyanet devlete değil. Biz sadece ezan okuyan camide namaz kıldıran değiliz. Toplumun her alanında en ücra köşelerde biz varız. Rakamları çarpıtıp yük göstermeye kimsenin hakkı yoktur.”
Konuşmasında, 10 yıldır 6 ayda bir il müftüleriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlçe müftülerimizle bu ay sonunda Antalya’da toplanacağız.İtiraf edeyim ki en çok yükü çeken müftü yardımcısı hocalarımızı ihmal etmiştik. Bu bizim eksiğimizdir. 10 yıl önceki müftü tanımı ile bugün hizmet vermek güç. Bu nedenle yeni bir yapılanma koordinasyon ve ahenk içinde hizmet vereceğiz.” Seminer daha sonra basına kapalı devam etti.