Afyonkarahisar’da, diyaliz merkezinde tanışan çift, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen dünya evine girdi. Çiftin nikahı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin diyaliz merkezinde kıyıldı.rnrnAfyonkarahisar Devlet Hastanesi diyaliz merkezinde tedavi ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’da, diyaliz merkezinde tanışan çift, ailelerinin karşı çıkmasına rağmen dünya evine girdi. Çiftin nikahı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nin diyaliz merkezinde kıyıldı. Afyonkarahisar Devlet Hastanesi diyaliz merkezinde tedavi gören Muammer Sezer ile Zeynep Baş’ın arkadaşlıkları aşka dönüşünce evlenmeye karar verdiler. Zeynep Baş’ın ailesinin karşı çıkmasına rağmen genç çift Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği’nin desteği ile nikah işlemlerini tamamladı. Daha sonra ailelerin rızasını alan dernek yöneticileri, çiftin nikahının diyaliz merkezinde kıyılmasını sağladı. Nikaha çok sayıda davetli ve diyaliz hastası katıldı.Bu arada bazı hastalar nikahı izlerken diyaliz ünitesindeki tedavisine devam etti.
Nikahın ardından bir açıklama yapan Afyonkarahisar Diyaliz Hastalarını Koruma Derneği Başkanı Erol Öztürk, hastaların tedavi gördükleri yerde tanıştıklarını belirterek, “Hastalarımız, 8-10 aydır diyalize girmektedir. Haftada 3 gün diyaliz merkezlerine gelerek sağlık hizmeti almaktalar. Burada tanışmışlar. Evlenmeye burada karar vermişler. Ancak aileler bu işe önce razı olmamış. Biz, aileleri razı ettik. Pazar günü Afyonkarahisar Belediye Başkanımızın verdiği yemekte nişanlarını yaptık. Bugün de iki kardeşimizin nikahını burada gerçekleştirdik. Damatlıkları ve gelinlikleri Yarım Elma Yardım Derneği’nden temin ettik. Çeyizleri, Gül Anneler Derneği vasıtasıyla düzenledik, diğer masrafları da dernek üyeleri karşıladı” dedi.
Öztürk, bir hastanın diyalizde yaşama ömrünün ortalama 7 yıl olduğunu anlatarak şöyle konuştu: “7 ay yaşayan hastamız da var, 25 yıl yaşayan hastamız da var. Böbrek bağışı umudumuz var. Moralleri çok yüksek. Allah’tan onlara acil organ için dua ediyorum. Herkesin organ bağışı konusunda duyarlı davranmalarını talep ediyorum”
İLK GÖRÜŞTE AŞIK OLDUK
Damat Muammer Sezer (39) bir görüşte aşık olduğunu anlatarak, “Diyalize gelmiştim. İlk görüşte aşık oldum. Her şey iki ay içinde gelişti. Biz birbirimizi deli gibi seviyoruz. 8 yıldır diyaliz hastasıyım” dedi.
Gelin Zeynep Baş (28) da ilk gördüğünde aşık olduğunu belirterek, ailesinin razı olmamasına rağmen evlenmeye karar verdiklerini ve çok mutlu olduklarını söyledi.
Nikah töreninin ardından pasta kesilerek davetlilere ikram edildi. Daha sonra çift, diyaliz ünitesine bağlandıkları merkezde hatıra fotoğrafı çektirdi.