2013 yılının Nisan ya da Mayıs aylarında yapımının bitmesi planlanan 400 Kişilik Dinar Ceza Evi’nin inşaatına Dinar İlçe Protokolü tam kadro bir ziyaret gerçekleştirdi. Firma Müteahhidi Abdullah Acar tarafından karşılanan heyete Ceza Evinin tüm bölümleri anlatılarak gösterildi. Dinar ve Ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacak olan Dinar Kapalı-Açık cezaevinin ziyaretine İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Ateş, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Şekerci, Ak Parti İlçe Başkanı N. Metehan Aydın, Cumhuriyet Halk Partisi Dinar İlçe Başkanı Mevlüt Er, Milliyetçi Hareket Partisi Dinar İlçe Başkanı İbrahim Acar, Dinar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yüksel ve Dinarlı bazı avukatlar iştirak ettiler.
Ceza Evinin yapımına devam eden Firmanın Müteahhidi Abdullah Acar, ilçe protokolüne mahkûmların kalacakları yerleri, avukat- mahkûm görüş yerlerini, personel lojmanlarını, yemekhane, spor salonu, kütüphane ve havalandırma gibi birçok alanı anlatarak gösterdi.
Devasal boyutlarda yapımı devam eden Ceza Evinin ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağı ve alınacak personeller ile birlikte ise iş istihdamında büyük bir yer tutacağı gözlemlendi.
Son zamanlarda ilçenin gündeminde olan Ceza Evi’nin bulunduğu bölgede kömür bulunması ile ilgili olarak ise Belediye Başkanı Saffet Acar bazı değerlendirmelerde bulundu. Acar basın mensuplarına verdiği röportajında şunları söyledi “ Bu bölgede bulunan kömürün kalorisi çok düşük olduğu söyleniyor. % 70 seviyesine gelmiş bir inşaatın durdurulması ya da yıkılması mümkün değildir. Ben Adalet Bakanlığı Ceza Evleri Denetleme Kurulu Üyesi iken 400 kişilik ceza evi ile ilgili yazışmalarımızı yaptık. Çok şükür ki inşaat bitme aşamasına geldi. Dinar ve Türkiye ekonomisine büyük katkısı olacak. Ceza evi Avrupa Birliği (AB) normlarına uyun olarak yapılıyor. Şimdiden hayırlı olsun” dedi.
Dinar Cumhuriyet Başsavcısı Müslüm Arslan ise; inşaatın tüm hızıyla devam ettiğini ve en kısa zamanda teslim edileceğini belirterek; “Gördüğünüz gibi inşaatın % 70 i bitmiş durumda. Kaba inşaatının ardından ince işçiliğe geçildi. 2013 yılının Nisan Ya da Mayıs aylarında teslim edilmesi bekleniyor” dedi.
Geziye katılan Dikici Köyü muhtarı ise; Ceza Evinin köylüye, çiftçiye ve tüm vatandaşlara büyük avantaj sağlayacağını ifade etti.