Dinar Kaymakamlığı tarafından yer tahsisi yapılan, projesi çizdirilen Dinar Kültür Evi için İGM’den çıkan kararda, Dinar İlçesi İstasyon Mahallesinde İl Özel İdaresine tahsisli 218 ada 23 parselde kayıtlı arsaya, Dinar Kültür Evi yapılmak üzere ödenek tahsis edildiği, yıllara sari olarak ihalesi yapılarak, 2018 yılında bitirilmesi için ihtiyaç duyulacak ödeneğin, 2018 yılı İl Özel İdare Bütçesine tahsis edilmesi konusu görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonuna havalesi oy birliği ile kabul edildi” denilmişti.

 

Dinar İlçe Kaymakamlığı tarafından girişimleri başlatılan ve daha sonra Afyonkarahisar İle Genel Meclisinde görüşülerek ödeneği ayrılan Dinar Kültür Evi’nin 3 D görüntüleri yayınlandı.

 

Dinar’a bağlı İstasyon Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezinin ve Dinar Mehmet Çavuş Anadolu Lisesi’nin hemen yanında bulunan hazineye ait olan boş arsaya yapılması planlanan Dinar Kültür Evi’nin projesi hazır bir halde İl Özel İdarede bekliyordu. Yarı parasını Kültür ve Turizm Bakanlığın taahhüt ettiği projenin diğer kısmını ise Afyonkarahisar İl Özel İdaresi karşıladı.

 

Ramazan Bayramına Yetiştirilebilir

 

Edinilen bilgiye göre Kültür evinin teslim süresinin 210 gün olduğu, Mayıs ayı sonuna, Ramazan Bayramına yetiştirilebileceği ve resmi kutlama merasiminin burada yaoılableceği öğrenildi.

 

Kültür Evi Nedir?

 

Toplumsal yaşamın gerektirdiği etkileşimlere ortam sağlamak, her biri kendi başına bir özellik taşıyan kültürel faaliyetleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirmek, bu faaliyetlerin yapılmasında odak noktası olmak ve özel kültür faaliyetlerine örnek teşkil etmek amacıyla yapılacak olan Dinar Kültür Evinde Eğitim, dinlence ve eğlence gibi etkinlikler yapılacak, aynı zamanda geçmiş ile ilgili kültür değerlerin gelecek nesillere tanıtılması ve öğretilmesinde aracı rolü üstlenmesi hedeflenmektedir. Bunun yanı sıra çağdaş sanatların tanıtılması ve yaşatılmasına imkân tanıyan kültür merkezleri, geleneksel kültür etkinliklerinin temsilinde de önemli bir rol üstlenmektedir. Zengin tarihsel geçmişiyle çok çeşitli kültürlerin gelişmesine sahne olan ülkemizin, bu özelliği dikkate alındığında kültür merkezi yapılarının da bu zenginliği ifade eden, yerel kültürel kimliği tanımlayıp simgeleyen ve yöresel mimari ile doğal nitelikleri çağdaş yorumla ele alan bir anlayış içerisinde tasarlanması doğaldır. Ayrıca zaman zaman tarihi özellik taşıyan yapılara kültürel işlevler verilerek kullanılması yoluna da gidilmektedir.