DİNAR İlçemizin öğrenci ve öğretmen bazında en büyük okulu Fatih Ortaokulunda öğrencilere “Yapay Zeka ve Robotik Çalışmalar” semineri yapıldı.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

DİNAR İlçemizin öğrenci ve öğretmen bazında en büyük okulu Fatih Ortaokulunda öğrencilere “Yapay Zeka ve Robotik Çalışmalar” semineri yapıldı.



DİNAR Fatih Ortaokulunun eski öğrencilerinden şuan Afyon Kocatepe Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği öğrencisi Elif Ebru ÇAKI tarafından yapılan bilgilendirme konferansı öğrenciler için faydalı bir farkındalık oluşturdu.

Fatih Ortaokulu Müdürü Murat Nail ÜNER böyle bir etkinliği neden yaptıklarını şu sözlerle açıkladı: “Eğitimde ana hedef ve amaç çocuklarımıza verdiğimiz eğitimler neticesinde donanımlı ve başarılı bireyler olarak onları topluma kazandırmaktır. Gençlerden okuyan, düşünen, yazan, çalışan, üreten, proje yapan ve kariyer yapan gençlik olmalarını ve çok hızlı gelişen teknolojiyi öğrenmeleri ve kullanmaları her türlü bilgiye ulaşabilmeyi ve bu bilgileri nasıl ve ne uğurda kullanacağını iyi bilmelerinin istiyoruz. Bilindiği gibi günümüzde teknoloji son hızıyla ilerlemektedir. Bunu günlük yaşamımızda bizler de çok rahat görmekteyiz. Yapay zeka aslında insan gibi düşünebilen makinalardır. İnsanlar günlük hayatta birçok alanda teknolojiden faydalanmaktadır. Özellikle cep telefonu, bilgisayar, tablet gibi insanlar tarafından sıklıkla kullanılan cihazların sürekli gelişip, değiştiğini görmekteyiz.

Bu etkinliği yaparken düşüncemiz öğrencilerimizin yapay zeka nedir, yapay zeka kavramı, yapay zeka nesli, yapay zeka neler yapabilir konularında bilgi sahibi olmalarını istemekti. Günümüzde dünyanın en büyük şirketlerinin yapay zekanın geliştirilmesi aşamasında çok büyük paralar harcadığını müşahede etmekteyiz. İstiyoruz ki çocuklarımız şimdiden teknolojinin merakı içinde olsunlar, teknolojiyi yalnız tablet, bilgisayar, cep telefonu oyunlarından ibaret zannetmesinler. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızı geleceğe bilinçli ve hazır yetiştirmek en büyük görevimizdir.

Bu bağlamda eski öğrencim Elif Ebru ÇAKI davetimizi kırmadı ve öğrencilerimize böylesine faydalı olan etkinlik için emek harcadı. Elif Ebru kızıma hasetsen teşekkür ediyor öğrenim hayatında başarılar diliyorum.” dedi.