Dinar'a bağlı Dombay köyünde Fedai Göksu'ya ait samanlıkta ve hayvanların bulunduğu besihanede dün saat 20.00 sıralarında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı.



İhbar üzerine olay yerine giden Dinar Belediyesi'ne bağlı itfaiye ekipleri yaklaşık 6 saat süren uzun uğraşlar sonucu yangını kontrol altına alıp, söndürdü. Yangında büyükbaş hayvanlar zarar görmeden kurtulurken samanlığın içinde bulunan çok sayıda saman balyası ve hayvanların kaldığı besihane yanarak kül oldu.

Besihanesi ve samanlığı yanan Fedai Göksu, "2 bin balya aldık, hayvanlarımız için koyduk. Hem besihanemiz hem hayvanlarımız açıkta kaldı. Zaten saman balyasını da veresiye aldık. Gerçekten aşırı borçluyum. Devletimin bana bir an önce yardım etmesini arz ediyorum" dedi.

Köy Muhtarı Şükrü Sayın da "Fedai kardeşimiz mağdur olmuştur. Hayvanları dışarıda kalmıştır. Bu konuda devletimizin, sayın kaymakamımızın, belediye başkanımızın ve sivil toplum kuruluşlarının kardeşimize bir an evvel yardım yapmasını işletmesine bir an önce kavuşmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

Haber Foto; Tahsin Baytar