Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneği 13. Eğitime Katkı Gecesi Park Ala Konferans Salonunda geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

 

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızla başlayan gecede sunuculuğu öğretmen Ayhan Karakuş üslendi. Programda “Dünyanın Bütün Çiçeklerini Getirin” adlı şiiri Emniyet Müdürü Halil İbrahim Küpeli seslendirdi. Daha sonra açılış konuşmasını yapan Dinar Eğitim Gönüllüleri Dernek Başkanı Ahmet Acar, Eğitim gönül verenlerin buluştuğu bu anlamlı geceye teşriflerinizden dolayı her birinize teşekkür ederim. Hoş geldiniz. “Bir yıl sonrasını düşünüyorsan tohum ek, 10 yıl sonrasını düşünüyorsan ağaç dik, 100 yıl sonrasını düşünüyorsan insan yetiştir.” Sözlerini alıntı yaparak bugün burada toplanmamızın önemini vurgulamak istiyorum.

“ Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneği 13. Yılına başarı ile ulaşmış ve bu süre içinde yaklaşık 2800 öğrencimize 1.700 milyon tutarında karşılıksız burs vermiştir. Sizlerden aldığımız azim ve kuvvet ile yoluna başarı ile devam etmektedir. Bizler, bu mücadelede mutluluk ve umut tomurcuklarını yeşertmeye çalışıyoruz.” Dedi

Gece de bir konuşma yapan Belediye Başkanı Saffet Acar, “13. sünü düzenlemiş olduğumuz eğitim gecesine hepiniz hoş geldiniz şeref verdiniz. Her şeyin başı eğitim mutlaka eğitimli toplum olabilmek için eğitimli insanlara ihtiyacımız var dolayısıyla 13 yıldır büyük bir çaba ile Eğitim Gönüllüleri Derneğinin yapmış olduğu çalışmalarla iyi evlat yetiştirdik yani geleceğimizin teminatı gençlerimizi iyi eğitim almalarında bir nebze olsun onlara yardımcı olmak. İhtiyaç sahipleri çocuklarımıza mutlaka destek olmak zorundayız. Buradaki toplanan yardımlar inşallah tüm ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yeterli olur. Cenab-ı Allah yapmış olduğumuz yardımları şimdiden kabul eylesin. Eğitime yapılan yardım en büyük yardımdır ben bu bağlamda hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.” dedi.

AKÜ Devlet Konservatuvar öğrencileri tarafından müzik dinletisi ile devam eden gecede gelen misafirler coşkulu anlar yaşadı. Toplamda 850 öğrenciye burs verildiği gecede Dinarlı iş adamı Mehmet Acar her yıl olduğu gibi bu yılda da en çok bursu vererek 240 öğrencimize eğitim yardımında bulundu. Eğitim Gönüllüleri Derneğine 60 Bin TL yardımda bulunarak Dinarlı öğrencilerimize yine büyük destek sağlayan Dinarlı iş adamı Mehmet Acar eğitimin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Dinar Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Ahmet Acar, “ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere açtığı yolda gösterdiği hedefe yürürken bizim tek bir gayemiz var. Çocuklarımıza daha güçlü daha aydınlık bir gelecek bırakmak bu bilinçle çocuklarımızın ihtiyacı doğrultusunda eğitimi desteklemenin mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan tüm bağışçılarımıza derneğimiz adına en içten şükranlarımı sunuyorum teşekkür ederim.”dedi

Program Dernek Başkanı Ahmet Acar’ın AKÜ Devlet Konservatuvar öğrencilerine gecede seslendirdikleri müzik ziyafetinden dolayı teşekkür ederek çiçek takdim ederek toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.