Dinar’da Kurban Bayramı resmi bayramlaşma programı Suçıkan Park Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirildi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da bir otel daha açıldıAfyon'da bir otel daha açıldı

Dinar’da Kurban Bayramı resmi bayramlaşma programı Suçıkan Park Dinlenme Tesislerinde gerçekleştirildi.

Dinar’da Resmi bayramlaşma Kurban Bayramının 3. günü 13 Ağustos 2019 Salı günü  saat 12: 00’da programı kapsamında protokol üyeleri, Yıprak Köyünde Şehit J. Teğmen Şafak Evran’ın mevlit programına katılımlarıyla başladı. Yıprak köyünden ayrılan protokol üyeleri Tatarlı jandarma, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve son olarak ta Buğurcular Huzurevinde bayramlaşma yapıldıktan sonra Suçıkan Park Tesislerinde ilçe kaymakamlığı ve Belediye tarafından organize edilen programa geçildi.  

Suçıkan Park Tesisinde, Dinar, Dazkırı, Evciler ve Başmakçı protokol üyeleri ve halkı büyük bir katılım ile bayramlaştı.

Suçıkan Park Tesislerine düzenlenen programa, Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. İbrahim Yurdunuseven ve Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Mehmet Boztepe, İlgenel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, Dazkırı İlçe Kaymakamı Mesut Coşkun, Başmakçı Kaymakamı Halil Yazıcı,  Belediye Başkanı Nihat Sarı, Evciler Belediye Başkanı Ali Dede Savaş, Tatarlı Belediye Başkanı Şuayip Çiçek, Haydarlı Belediye Başkanı Duygu Peker, İlçe Jandarma Komutan vekili Kd. Başçavuş Mahmut Karakaya, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, Ak Parti Afyonkarahisar il başkanı Hüseyin Sezen, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gül Çağlı, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, BBP İlçe Başkanı Nuri Çetin, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Meclis Başkanı Ahmet Acar, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan v. Veysel Topçu,  Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sabri Can Bekle, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü,  Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bayramlaşma programında konuşma yapan Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, “ Mübarek Bayramının ülkemizi milletimize ve tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi temennisi ile hepinizin bayramını kutlar daha nice bayramlara birlik ve beraberlik içerisinde kavuşmayı yüce rabbimden niyaz ederim.

Milli birlik ve beraberliği en çok ihtiyaç duyduğumuz şu ortamda dini ve milli bayramların önemi çok büyük bunları yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlerin görevi o yüzden bu tür programlarla desteklediğimiz bayramların daha etkili ve daha kalıcı olmasına inanıyor ayrıca vesile olduğumuz içinde onur ve gurur duyuyorum. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür eder sevgi ve saygılarımı sunarım. Dedi

Bayramlaşma programında konuşma yapan Afyonkarihisar Vali vekili Dr. Mehmet Boztepe şunları söyledi.  Boztepe, “ Bizleri burada konuk eden siz değerli hazurun’u Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyor sevgi ve saygıyla hürmetlerimi sunuyorum. Dedi.

  Denizli Bozkurt Merkezli olarak Dazkırı ve Köylerinde gerçekleşen depremde  yaşanan çalışmaları anlatan Afyonkarahisar Vali Vekili Dr. Mehmet Boztepe sözlerine şöyle devam etti.

 

Vali vekili Boztepe, “  İlk etapta vatandaşımızda oluşan tereddütleri giderebilme amacı ile acilen ön hasar tespit çalışmaları başlatıldı. İlk gün itibari ile Çevre Şehircilik Bakanlığımızdan öğleden sonra gerçekleşmişti. Hatta ben Dazkırı Kızılören köyüne ikindi namazı vaktiydi, vatandaşımız ikindi namazına girmek üzereydi. Fakat Camilerimiz ciddi hasar görmüştü. İki Camiyi de apar topar ibadete kapattık. Namazı kıldırmamış olduk ondan dolayı da başta Kızılören köyündeki vatandaşlarımız haklarını helal etsinler. Beş ayrı ekip oluşturarak ön hasar tespitlerine başladık.  Toplam Dazkırı ilçemizde 12 köyümüz Başmakçı merkez ve 6 köyümüz, Evcilerde merkez ve 7 köyümüzün talebine istinaden 727 ev acilen denetimden geçirildi. Bu 727 evin incelenmesine müteakip  223 evimiz ağır hasarlı olarak tespit edildi. 321 evimiz az hasarlı, 15 kontumuz zaten yıkılmış pozisyonda görüldü. Geri kalan 168 konutumuzda ise herhangi bir hasar tespit edilmedi.  Hasar ağırlıklı olarak Dazkırı ilçemizde gerçekleşti. AFAD Başkanlığı genel hayata etkinlik olurunu hemen bayram sonrası muhtemelden Perşembe- Cuma yada en geç Pazartesi- Salı içerisinde alacak. Daha sonra vatandaşlarımızın hak sahipliği ortaya çıkmış olacak . Hak sahipliğinin ortaya çıktığında konutların nasıl yapılacağı AFAD başkanlığı valiliğimiz ve bölge vatandaşlarımızla bir araya gelerek kanunla belirlenen yöntemlerden biri tercih edilecek ama ağırlıklı olarak 20 yıl süreyle sıfır faizli kredi kullandırmak şekliyle devlet vatandaşlarımıza konut yaptırıyor. Biz biraz daha süreci özellikle kesin hasar tespit sürecinin en kısa sürede tamamlanacağını tahmin ediyoruz. 

Deprem bilgisinin geldiği andan itibaren gecesini gündüzüne katan başta Dazkırı Kaymakamı olmak üzere tüm kaymakam arkadaşlarımıza, tüm belediye başkanlarımıza, tüm müdürlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımıza tekrar geçmiş olsun diyorum.  Kurban Bayramınızı tebrik ediyor sevgi ve saygıyla hürmetlerimi sunuyorum.”diye konuştu

Bayramlaşma programında AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili İbrahim Yurdunuseven ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya birer konuşma yaparak halkın Kurban Bayramını kutladılar. Daha sonra Bayramlaşma programında konuşan Milletvekili Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ise şunları kaydetti.

Prof. Dr.Veysel Eroğlu, Sevgili hemşerilerim hakikaten Dinar benimde çok sevdiğim, neticede bizde bu memleketin evladı olarak sizlerle gurur duyuyoruz. Bayramınızı gönülden kutluyorum. Cenab-ı Allah nice nice güzel bayramlara kavuşmamızı nasip ve müyesser eylesin.  Dinar Suçıkanı burası Büyük Menderesin doğuşu, kaynağı dolayısıyla burayı inşallah sayın başkanımız Nihat beyle beraber Ali beyin destekleriyle bizlerin gayretleriyle çiçek gibi yapacağız. Türkiye’nin en güzel müstesna mekanı haline getireceğiz. Allah’ın izniyle bunu yapacak gücümüz var.  Dolayısıyla hepinizin Kurban Bayramını canı gönülden tebrik ediyorum. Hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Nice nice güzel bayramlarda buluşmak dileğiyle kurban bayramınızı kutluyorum.” Diye konuştu.

Program Konuşmaların ardından son buldu.

Dinar Gündem Gazetesi

Tahsin Baytar