DİNAR’DA 4 YILLIK YÜKSEK OKUL İÇİN YENİ YER TAHSİSİ YAPILDI

Gözden kaçırmayın

AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde AKÜ Mühendislik Fakültesi'nde

Bakanlar Kurulunun 12.12.2016 tarihli kararıyla Dinar’a resmen kurulan Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda yaşanan son durum hakkında kurucu Müdürü Doç Dr. Ethem Kadri Pektaş gazetecilere bazı teknik bilgiler verdi.

4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun kuruluş amacının öncelikli olarak Dinar ilçesi ve çevresinin sosyoekonomik, kültürel kalkınma sürecine katkı vermek ve hızlandırmak olduğunu ifade eden Pektaş yaptığı açıklamasında şunları söyledi, “Amacımız üniversite ile iş dünyası, kamu örgütleri, Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar arasındaki ilişkileri, iş birliğini daha aktif bir seviyeye getirmek istiyoruz” dedi.

Pektaş Resmi Süreci Anlattı

Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu Kurucu Müdürü Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş okulun kuruluş aşaması ve son durumu hakkında da bazı bilgiler vererek resmi prosedür gereği bölümlerin açılması için önceden gerekli girişimlerin yapıldığını belirterek, “2017 yılının mart ayında üniversite senatosunun kararı doğrultusunda rektörlükçe adli bilimler ve Adli teknolojiler bölümlerinin resmen açılması talebiyle YÖK’e başvuruldu. Ancak YÖK’ün 2017 Temmuz tarihinde kararı ile bu bölümler şimdilik açılamadı. Bölüm açılması talepleri her yılın mart ayında yapılıyor. 2018 yılının mart ayında yeniden başvuru yapacağız. İki alternatifimiz var. Ya aynı bölümleri daha da geliştirerek başvuru yapacağız ya da yeni alternatifler üzerinde durarak belirlenen diğer bölümler için başvuru yapacağız. Bölümler açıldıktan sonra öğrenci almamız için herbölümde en az 3 tane öğretim üyemiz olması şartı var. Öğrencilerimizin bölümlerimizi tercih etmeleri için iseyine YÖK’e başvurarak tercih kılavuzunda yer almamızı isteyeceğiz” dedi.

Yer Konusunda Resmi Prosedür Devam Ediyor

 

4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun yeriyle alakalı olarak resmi yazışmaların devam ettiğini, Devlet Demir Yollarına ait olan yerin devriyle alakalı çalışmaların sürdüğünü söyleyen Doç. Dr. Ethem Kadri Pektaş, “Yer konusunda üniversitemiz Dinar Kaymakamlığına ideal mekan olabilecek arsa tahsisi konusunda müracaat yaptı. Kaymakamlığımızın ilgili kurumlarıyla görüşmede devam eden bir süreç söz konusudur. Demir yollarına ait eski yanan ambar alanı uygun görüldü. 10.213,65 M2 lik alanın milli emlak aracılığıyla üniversitemize tahsisi yapılacaktır” dedi.