Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

 

Dinar'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, çeşitli etkinliklerle kutlandı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99'inci yıl dönümü nedeniyle Dinar'da Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal Ortaokulu ve Toki İlkokulu tarafından düzenlenen program, Atatürk büstüne çelenk bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden programa, Kaymakam Selami Kapankaya, Garnizon Komutanı Askerlik Şube Başkanı Teğmen Muhsin Dereli, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Merttürk, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Haydar Şaban Karaköse, Yüksek Okul Müdürü Hayrettin Ertan, İlçe Emniyet Müdürü Özgür Taşkın, MHP İlçe Başkanı Mustafa Karahan, Ak Parti İlçe Başkan vekili Mehmet Uysal, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Bağırkan, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sabri Can Bekle, Ziraat Odası Başkanı Cengiz Güçlü, sivil toplum örgütleri, kurum amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

Akabinde ilçe stadyumuna geçildi. Kutlama etkinlikleri İlçe stadyum’unda devam etti. İlçe stadyumunda Kayamakam Selami Kapankaya ve Belediye Başkanı Nihat Sarı öğrencilerin ve katılan vatandaşların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından bayramın anlam ve önemini belirten konuşmayı ilçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş gerçekleştirdi. Taşbaş konuşmasında, ‘Cumhuriyet güneşinin berrak yüzünü, vatan okulunda gösterdiği gün olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99’uncu yılına ulaşmanın heyecanı ile kavuşmuş olduğumuz bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını daha sevinç ve coşkuyla kutluyoruz. Türk milletinin gönlünde bağımsızlığın sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işkal eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını Gazi Mustafa Kemal Atatürk geleceğin teminatı olan çocuklarımıza hediye etmiştir. Bizi biz yapan Çanakkale savaşı ruhunu, Kurtuluş savaşı ve milli mücadele ruhunu asla unutmayalım. Bu duygu ve düşünceler ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadele arkadaşlarını, ahirete intikal eden tüm şehitlerimizi anıyor, gazilerimize sağlık diliyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayram’ını en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi saygı ve sevgiye selamlıyorum.’ Dedi

Konuşmanın ardından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili Şiirler okundu. Dinar Toki İlkokulu Halk Oyunları Gurubunun Dinar Yöresi Oyunlarını sunuldu. Şehit Piyade Uzman Çavuş Selçuk Gürdal İlkokulu Korosu ve Tablo gösterisi, Geleneksel Yarışma ve Oyunlar oynandı. Program Ödül töreni ile son buldu.