Dinar İlçesine dört yıllık Yüksek Okul kurulması için ilk adımlar atılmaya başlanarak çalışmalar hızlandırıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanı Nazif Metehan Aydın, Dinar ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Dinar İlçesine dört yıllık Yüksek Okul kurulması için ilk adımlar atılmaya başlanarak çalışmalar hızlandırıldı. Adalet ve Kalkınma Partisi Dinar İlçe Başkanı Nazif Metehan Aydın, Dinar Avukatlarından aynı zamanda İğne Gazetesi’nin Sahibi Mehmet Özalp, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri İdris Er, Galip Uluağaç ve Mehmet Uysal ile birlikte Dinar Meslek Yüksek Okulu Müdürü İbrahim Balık makamında ziyaret edildi.
Dinar’a açılması planlanan 4 Yıllık Yüksek Okul ile bazı istişarelerin geliştiği ziyaret programında okulun yapımı için acilen bir derneğin kurulması ve bir an önce konuyla ilgili toplantıların hazırlanarak, herkesten destek istenilmesi kararlaştırıldı.
DMYO Müdürü İbrahim Balık 4 yıllık okul ile ilgili olarak ilçe komitesinin kurulması gerektiğini söyleyerek şunları kaydetti; ‘Dinar halkının tamamının bu işe destek vermesi gerekli, biz üniversite olarak üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız. Rektörlük ile ilgili görüşmeleri düzenler, gerekli bütün girişimleri sağlarız’ dedi.
İğne Gazetesi Sahibi Av. Mehmet Özalp ise, 4 Yıllık Yüksek Okul yapımı ile ilgili kesinlikle dernek kurulması gerektiğini ve bu derneğin tek amacının bina yapmaya yönelik olması gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi; ‘Binanın yapılması için atılabilecek ilk adım, çok yönlü katılımın olduğu bir dernek kurmaktır. Bu dernek kurulduktan sonra belediyeye başvurarak belediye araç ve gerecini seferber etmesini istemeliyiz. Arsa etrafı tel örgü ile çevrilip, tabelasının asılması lazım. Daha sonra öğrencilerle birlikte ağaçlandırma çalışmalarını gerçekleştiririz. Ancak önceden de söylediğim gibi bu konuda kesinlikle dernekleşmek gerekir’ şeklinde konuştu.
Ak Parti Dinar İlçe Başkanı Metehan Aydın 4 yıllık Yüksek Okul ile ilgili olarak ziyarete yaptığı konuşmasında; ‘Okul için bir an önce adımlar atılmalıdır. Birlik ve beraberlik içerisinde hareket edilerek yüksek okulumuzu yapmalıyız. Dinar Meslek Yüksek Okulundan istediğimiz, okul için projenin hazırlanması, amacımız 4 yıllık okul yapmak ise bu işin alt yapısını sağlam tutmamız gerekir. Bende konuyla ilgili toplantıların yapılması gerektiği kanısındayım’ dedi. (Dinar Umut Gazetesi)