Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Salı Pazarında ''Gripten Korunma Yolları'' başlıklı broşürler dağıttı.rnPazarın giriş bölümünde esnaf ve vatandaşlara dağıtılan broşürlerde, kış aylarında gripten korunmanın ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Dinar Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Salı Pazarında ”Gripten Korunma Yolları” başlıklı broşürler dağıttı.
Pazarın giriş bölümünde esnaf ve vatandaşlara dağıtılan broşürlerde, kış aylarında gripten korunmanın yolları ele alındı.
Okul Müdürü Ramazan Koç, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu çalışma için özellikle salı gününü seçtiklerini söyledi.
Salı günü ilçede halk pazarı kurulmasından dolayı çok sayıda kişiye ulaşabileceklerini düşündüklerini belirten Koç, şöyle konuştu:
”Özellikle kış mevsiminin gelmesi ve havaların soğumasıyla birlikte grip de ‘geliyorum’ demeye başladı. ‘Grip tedavi edilirse bir haftada, edilmezse 7 günde geçer’ sözü, griple ilgili halk arasında yaygın olarak bilinen nadir doğrulardan biridir. Grip hastalığı özellikle çocuk, yaşlı, hamile ve bağışıklık sistemi zayıf kişilerde çok ağır seyreder. Uzmanlar gribe neden olan virüsün, bazı hastalarda zatürreye neden olarak ölüme yol açabildiği uyarısında bulunmaktadır. Önemli olan; insanlara, hasta olmadan önce sağlıklarını korumalarını öğretmemiz gerekir. Sağlık eğitiminin bir parçası olarak toplumuzu bilinçlendirmek ve sağlıklarını korumaya yönelik çalışmalar kapsamında broşürler dağıttık.”