Yıllardan beri esnafa ve çiftçilere hizmet veren Dinar Zahire Pazarının eski yerinden kaldırılarak yeni bir yere taşınması yeniden gündeme geldi. Eski pazarın düzensiz ve eski oluşu Zahire Esnafı tarafından da beğenilmiyor. Konuyla ilgili bundan beş ay önce ilçede Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler’in de katılımı ile geniş bir toplantı düzenlenmiş, yer gösterildiği taktirde yeni zahire pazarının yapımı gündeme gelmişti. Olayın üzerinden zaman geçti ama Dinar Zahire Pazarında hiçbir değişiklik olmadı.
Giderek sayıları azalan Zahireci esnafları pazarın daha da çok genişlemesi ve Dinar dışına da hizmetin verilebilmesi için Isparta yolu veya Denizli Yolu üzerine kurulacak bir zahire pazarı istiyor. Yol güzergâhında istemelerinin nedenlerini açıklayan Zahireciler, çevre ilçelere hizmet ve esnaf sayısının artması için yol üzeri olan bölgelere zahire pazarı kurulmasını teklif etti.
Toplamda 100 bin metre kare alana ihtiyaç duyulduğunu ifade eden esnaflar, en azından yeni kurulacak Pazar için elli ya da altmış adet deponun da kurulması gerektiğini belirttiler. Eski zahire pazarının ilçenin ihtiyaçlarına cevap vermediğinin altını çizen zahireci esnafları, zahire pazarının kesinlikle ilçe dışında ve yol üzerinde olması gerektiğini, elli altmış tonluk büyük kamyonların şehir içi yollara ve zahire pazarında bulunan yollara da zarar verdiğini savundu. Kış aylarında yağan yağmurların zahire pazarının içini adeta göle çevirdiğini söyleyen Dinarlı esnaflar,”Kış aylarında zahire pazarının içine girmek bile büyük bir dert, aynı zamanda çok küçük olan pazarın yol üzeri bir yere taşınarak İlçenin zahirecilik açısından da imajının düzeltilmesi gerekir” şeklinde konuştular.